Miljonärska ruinerad av spåkvinna

- 19/03/2009, 07:46 -

För tre miljoner fick hon "heligt vatten" och duvfjädrar.

Den kvinnliga miljonärskan tog kontakt med spåkvinnan efter att hon sett en annons i en dagstidning. Hon behövde råd i en relation med en man. Redan vid miljonärskans andra samtal med spåkvinnan krävdes hon på 25 000 kronor. Hon betalade och lämnade pengarna i ett vitt kuvert genom brevinkastet, skriver Expressen.

Strax innan julen 2002 berättade spåkvinnan för miljonärskan att hon skulle resa till "det heliga landet" och behövde offergåvor till andevärlden. Kvinnan säger i förhör med polisen att hon kände sig tvingad att betala spådamen. Hon betalade henne 200 000 kronor.

– För att kunna betala sålde hon aktier, kapitalförsäkringar, belånade bostadsrätten och tog lån, säger kammaråklagare Åke Olsson som leder utredningen, till Expressen.

I mars året därpå betalade kvinnan 175 000 kronor till spådamen. För pengarna fick hon en blå sprejflaska som hon skulle spreja sitt hem med - för att bli fri från olycka.

När hon slutligen tog kontakt med polisen hade hon betalat sammanlagt 3,2 miljoner kronor till spåkvinnan. Hon har nu häktats i sin frånvaro misstänkt för bedrägeri.

– Nu väntar vi på att polisen hittar henne så hon kan gripas, säger Åke Olsson.

För Expressen kommenterar den ruinerade miljonärskan händelsen:

– Det här är väldigt känsligt, som du kanske kan förstå. Jag måste nog tala med min advokat, säger hon.

Miljonärskan har tidigare varit gift med en känd finansman.

Skrivet av: