Ökänd bedragare på fri fot igen

Mannen genomförde tusentals bedrägerier under 1990-talet.


Vid lunchtid på söndagen smet den 67-årige mannen, även kallad Dr Bluff, sedvanligt från notan.

Men på söndagseftermiddagen fick man syn på mannen i en stulen bil norr om Filipstad. Trots polisens blåljus och stopptecken vägrade mannen att stanna bilen. Det blev en dramatisk biljakt i vilken polisen krossade rutan till mannens bil och ”en polis hängde genom sidorutan”, uppger Värmlands Folkblad.

Den 67-årige mannen misstänks för bedrägeri, försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik. Polisen anhöll mannen men han släpptes på fri fot igen under onsdagsförmiddagen.

Åklagaren såg inget skäl att häkta mannen eftersom han erkänt brott samt att han senast dömdes för elva år sedan, uppger Sveriges Radio Värmland.

Dr Bluff dock "ökänd" för sina bedrägerier, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. Polisen ska ha förväntat sig fler anmälningar mot mannen under måndagen men det kom inga.

– Det fanns antydningar på att det kunde vara så, och det är fortfarande möjligt att det kan dyka upp. Men att det skulle vara som på 90-talet, när han mer eller mindre åkte land och rike runt och lurade folk, har vi inga belägg för, säger åklagaren Tyko Gullmo till Nya Wermlands-Tidningen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Skottlossning i trapphus i Malmö

Örebro: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i byggnad", skriver polisen på sin hemsida.

Ukrainska soldater vinterrustar – med handvärmare

I Ukraina är vintern här – den andra i ordningen under Rysslands pågående anfallskrig. Men inför årets krigsvinter är soldaterna bättre förberedda på kylan, anser läkaren "Osmak", som driver ett fältsjukhus nära Bachmut. Många av grabbarna som kommer in har handvärmare under sina kläder och i sina handskar, säger han.

Örebro: Polisen rapporterar om sammanfattning natt

1 timme sedan
"Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

S: M är "irrelevanta" – ingen huvudmotståndare

1 timme sedan
Socialdemokraterna pekar inför EU-valet enbart ut SD som sin främsta rival, skriver DN. I de senaste valen har S sett både M och SD som huvudmotståndare, men den här gången finns inte Moderaterna med.

Oljekartell motarbetar framsteg i stridsfråga

1 timme sedan
Pressen ökar på världens länder att ta stora kliv i sitt klimatarbete under mötet COP28 i Dubai – där protester väntar från civilsamhället. En uppmaning från oljekartellen Opec att blockera framsteg om fossila bränslen kan elda på ilskan.