Torsdag 1 Dec
Stockholm

Ökänd bedragare på fri fot igen

Mannen genomförde tusentals bedrägerier under 1990-talet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid lunchtid på söndagen smet den 67-årige mannen, även kallad Dr Bluff, sedvanligt från notan.

Men på söndagseftermiddagen fick man syn på mannen i en stulen bil norr om Filipstad. Trots polisens blåljus och stopptecken vägrade mannen att stanna bilen. Det blev en dramatisk biljakt i vilken polisen krossade rutan till mannens bil och ”en polis hängde genom sidorutan”, uppger Värmlands Folkblad.

Den 67-årige mannen misstänks för bedrägeri, försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik. Polisen anhöll mannen men han släpptes på fri fot igen under onsdagsförmiddagen.

Åklagaren såg inget skäl att häkta mannen eftersom han erkänt brott samt att han senast dömdes för elva år sedan, uppger Sveriges Radio Värmland.

Dr Bluff dock "ökänd" för sina bedrägerier, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. Polisen ska ha förväntat sig fler anmälningar mot mannen under måndagen men det kom inga.

– Det fanns antydningar på att det kunde vara så, och det är fortfarande möjligt att det kan dyka upp. Men att det skulle vara som på 90-talet, när han mer eller mindre åkte land och rike runt och lurade folk, har vi inga belägg för, säger åklagaren Tyko Gullmo till Nya Wermlands-Tidningen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.