. . .det estniska rederiet Tallink.
1 av 3
. . .det estniska rederiet Tallink. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Nyblivna studenter lockas nu med på kryssningen  med en antydan om att det ska vara enkelt att hitta. . .
2 av 3
Nyblivna studenter lockas nu med på kryssningen med en antydan om att det ska vara enkelt att hitta. . . - Foto: Faksimil Tallink Silja Line
100% party arrangeras i samarbete med. . .
3 av 3
100% party arrangeras i samarbete med. . . - Foto: Faksimil: Tallink Silja Line

Silja Lines sexstrategi: "Sjukt hög liggfaktor"

Publicerades: 10 Jun 2012, 17:23, Uppdaterades: 11 Jun 2012, 11:23

"De vill väl lägga fram det som ett superroligt party à la Magaluf".


Detta är Tallink

Det estniska rederiet Tallink grundades 1989 och bedriver i dag kryssningstrafik mellan Sverige-Estland, Sverige-Lettland, Finland-Estland och Finland-Tyskland.

Efter att Tallink köpte det finska rederiet Silja Line bedrivs också trafik mellan Sverige och Finland under namnet Tallink Silja Line.

STOCKHOLM. Arrangörerna bakom sommarkryssningen "100% party" bestämde sig för att locka studenter och ungdomar med en inte helt etiskt korrekt formulering. På Silja Lines hemsida marknadsförs eventet nämligen som en sexkryssning, rapporterar Aftonbladet.

"Liggfaktor: sjukt hög", skriver arrangörerna på Tallinks hemsida.

Kryssningen, var destination är lettiska Riga, riktar främst in sig på ungdomar samt nyblivna studenter. Åldersgränsen är 18 år och arrangörerna satsar på "party fullt ut".

– De vill väl lägga fram det som ett superroligt party à la Magaluf, säger Tallink Silja Lines kommunikationschef Janis Pavuls till Aftonbladet.

Företaget anser att formuleringen är "slarvigt uttryckt" och har lovat att prata med personerna som är ansvariga för eventet.

I skrivande stund har däremot ingen förändring skett - "100% party" beskrivs fortfarande som en kryssning med "sjukt hög liggfaktor".

/
/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Sverige inte redo för framtida solcellsavfall

Nytt åtal mot Donald Trump

1 timme sedan
USA:s expresident Donald Trump säger att han åtalas i samband med en federal utredning.

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

2 timmar sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

3 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

igår 22:54
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

igår 22:14
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.