Fredrik Reinfeldts son fick föras till sjukhus efter den grova misshandeln.
1 av 2
Fredrik Reinfeldts son fick föras till sjukhus efter den grova misshandeln. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Det var på Stureplan som Reinfeldts 16-årige son bland annat blev slagen med en glasflaska.
2 av 2
Det var på Stureplan som Reinfeldts 16-årige son bland annat blev slagen med en glasflaska. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Pojke satt oskyldigt inlåst för misshandeln av Reinfeldts son

16-åringen fick sitta frihetsberövad i tre dygn, sin låga ålder till trots.


Detta har hänt

Vid 02.00-tiden natten till den 6 november misshandlades Fredrik Reinfeldts 16-årige son vid Stureplan i centrala Stockholm. Detta efter att han lämnat en hemmafest i Alvik sedan han varit inblandad i ett bråk.

Utanför nattklubben East fick 16-åringen en flaska i huvudet av flera killar som också sparkade den unge Reinfeldt i huvudet när han låg ner, medvetslös.

Efter att ha vaknat till sökte 16-åringen skydd på Sturecompagniet där han fick sällskap av sin äldre bror och senare kunde föras till sjukhus.

Chefredaktör Ehsan Fadakar om misshandeln

"Nyheter24 publicerade två artiklar om händelsen på Stureplan. Den ena om vilket ansvar paret Reinfeldt har för sin 16-årige son, den andra om Säpos agerande i fallet.

Händelsen öppnar också för relevanta frågor, inte bara till paret Reinfeldt som föräldrar, men till Fredrik Reinfeldt som statsminister för Sverige."

Läs hela analysen här.

Det var i början på november förra året som Fredrik Reinfeldts son misshandlades vid Stureplan i centrala Stockholm efter attt en tidigare konflikt urartat i en villa i Bromma.

Statsministerns son slogs bland annat medvetslös med en flaska i huvudet innan han fick ta emot flera sparkar och han fördes så småningom till sjukhus för sina skador.

Nyheter24 har tidigare rapporterat att en av de misstänkta troligen kommer att åtalas inom kort.

– Man kommer att väcka åtal mot en av de misstänkta pojkarna, med största sannolikhet, medan den andra troligtvis frias från misstankar, sa Petra Sjölander, informationsansvarig på Citypolisen, till Nyheter24 i januari i år.

Den pojke som helt friats från misstankarna satt dock frihetsberövad i arresten i tre dagar innan han släpptes. Den 16-årige pojken mådde mycket dåligt under tiden i cellen och har nu via sin advokat Patric Lindblom begärt skadestånd om 10 000 kronor genom att vända sig till Justitiekanslern, uppger DN.

Patric Lindblom är övertygad om att det aldrig skulle hänt om inte brottsoffret var son till två mäktiga politiker.

– Han tas in och får sitta frihetsberövad i tre dygn för någonting som man i de flesta fall bara skulle ha blivit förhörd och sedan släppt, säger advokaten till DN.

Senast den 29 juni måste chefsåklagare Annelie Hanström uttala sig om skadeståndeskravet till Justitiekanslern.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.