Torsdag 15 Apr
Stockholm

PR-byrån förtegen om Assange Sverigeplaner

Julian Assange - snart tilllbaka i Sverige mot sin vilja.
Julian Assange - snart tilllbaka i Sverige mot sin vilja. Foto: Lefteris Pitarakis / AP

Snart kommer Assange till Sverige där sexbrottsmisstankarna ska redas ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PR-byrån Ullmans uppdrag att ta hand om Julian Assange när han anländer till Sverige aktualiseras av att utlämningen från Storbritannien nu är på gång att genomföras.

PR-konsulten Harald Ullman kommer bland annat vara ansvarig för organisationen när det väntade mediepådraget som Julian Assanges närvaro i landet kommer resultera i drar igång.

– Vi kommer organisera alla journalistkontakter eftersom det är många som kommer försöka få tag i honom, säger Harald Ullman till Nyheter24.

På torsdagen blev det klart att Julian Assange, trots sin ansökan om att överklagan ska prövas på nytt, blir överlämnad till Sverige där han misstänks för sexbrott mot två kvinnor. Datum för när han kommer till Sverige är oklart.

PR-byrån Ullman har anlitats av Julian Assange för att ta hand om mediakontakter och ordna med boende, någonting som rapporterades redan i november 2011 då Dagens Media blev först med nyheten.

– Oj, har detta läckt? Ja, jag kan bekräfta att vi hjälper Julian Assange och att ta uppdraget var ett enkelt beslut eftersom han är helt oskyldig till våldtäkt, sa Harald Ullman till Dagens Media.

I dag är Harald Ullman dock förtegen och vill inte avslöja vad mer PR-byrån kommer stå till tjänst med annat än mediakontakter.

Har ni ordnat med var Julian Assange ska bo när han kommer till Sverige?

– Ingen kommentar angående det.

Hur lägger ni upp arbetet nu när det är klart att han kommer hit trots allt?

– Jag har inga kommentarer om hur arbetet ska läggas upp, vi har inte alla detaljer än, säger Harald Ullman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela