Det är dock oklart om någon hört av sig - mejladressen är påhittad. (Annonsen längst ner till höger).
1 av 2
Det är dock oklart om någon hört av sig - mejladressen är påhittad. (Annonsen längst ner till höger). - Foto: Thomas Olausson / Vanligtvis.se
"Vi träffas över ett par kalla och börjar med att diskutera begreppet oklar självbild."
2 av 2
"Vi träffas över ett par kalla och börjar med att diskutera begreppet oklar självbild." - Foto: Thomas Olausson / Vanligtvis.se

Han ligger bakom stödgruppen för män med tribaltatueringar

"Stödsamtal i grupp, för män som trodde de skulle bli maoriska krigare och tatuerade tribals för tio år sedan." - Nyheter24 har pratat med mannen bakom facebooksuccén.


Stödgrupp

Annonsen:

"Stödsamtal i grupp, för män som trodde de skulle bli maoriska krigare och tatuerade tribals för tio år sedan.

Vi träffas över ett par kalla och börjar med att diskutera begreppet oklar självbild.

Mailsvar till: hurihelvetetanktevi@hotmail.com"

Det är dock oklart om någon hört av sig - mejladressen är påhittad.

Här kan du läsa upphovsmannens egna ord om annonsen: Vanligtvis.se

NORSESUND. På en sliten anslagstavla, uppsatt mellan kyrkans annons om Lotta Engberg och idrottsföreningens inbjudan till skogsvandringar, sitter en lapp som erbjuder stöd till de som kanske allra mest behöver det: Män med tribaltatueringar.

Stödgruppen erbjuder samtal i grupp för "alla de stackars män som trodde att de skulle bli maoriska krigare" men som tio år senare i stället skyler sig i omklädningsrummet för att ingen ska se hur icke-originellt deras tatueringsval var. Nu finns äntligen hjälp att få.

"Hjärtlig mobbning" på jobbet blev facebooksuccé

Men annonsen existerar inte enbart på anslagstavlan i den lilla orten Norsesund - den har som många märkt även delats flitigt på facebook. Men svaret är nej, det finns ingen stödgrupp i verkligheten.

– Ursprunget är en jargong på jobbet där vi mobbar varandra rått men hjärtligt och där en av oss har en tribal, säger ordningsvakten Thomas Olausson, upphovsman till det som blivit en snabb facebooksuccé, till Nyheter24.

På mindre än en vecka har annonsen delats omkring 1 200 gånger och många är osäkra på om det är på riktigt.

– Efter att ha läst kommentarerna förstår jag att det är en hel del som är väldigt osäkra på om det är hittepå eller inte, säger Thomas Olausson.

"En konstnärlig elakhet"

– Jag ville se om jag kunde lura folk och det verkar ha fungerat. Och min förhoppning om att de som har tribals verkar ha självdistans och humor stämmer. Det är en konstnärlig elakhet.

Själv har han ingen tribaltatuering och det är han glad för. Bland annat eftersom att alla stackare som föll för trenden gick från tatuerarstudion med en tatuering som i tio procent av fallen blev både större och tjockare än tänkt - och väldigt svår att dölja.

– Jag tror att nästan alla någon gång funderat på att skaffa en. Vi som aldrig gjorde det skattar oss lyckliga och de som skaffade det själva verkar ha självdistans och är medvetna om white trash-stämpeln.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!