Åklagaren har velat åtala gärningsmannen för mordförsök eftersom våldet ansetts vara så pass allvarligt.
1 av 2
Åklagaren har velat åtala gärningsmannen för mordförsök eftersom våldet ansetts vara så pass allvarligt. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Syftet med att skära bort underläppen var för att hon aldrig skule kunna kyssa någon.
2 av 2
Syftet med att skära bort underläppen var för att hon aldrig skule kunna kyssa någon. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Nu åtalas mannen som skar bort och åt upp fruns läppar

På torsdagen åtalades 52-åringen för synnerligen grov misshandel.


Frun kan prata

Enligt uppgifter ska forskarens fru kunna prata hjälpligt. Hon ska bland annat ha uppgett att mannen aldrig uppträtt så aggressivt tidigare.

Det finns heller inga anmälningar mot forskaren. Enligt en källa med insyn i utredningen ska det dock vara uppenbart att handlingen inte är ett vansinnesdåd som skett i stundens hetta. "Mannen har planerat dådet", säger källan.

STOCKHOLM. Docenten har själv erkänt att motivet var svartsjuka och att det var därför han skar av fruns underläpp och åt upp den. På torsdagen åtalades han för synnerligen grov misshandel.

– Motivet är svartsjuka, hans fru ville skiljas, säger åklagaren Jakob Holmberg till Aftonbladet.

Vägrade acceptera skilsmässa

Den 52-årige docenten, som arbetat vid Karolinska institutet, vägrade att acceptera att frun ville skiljas. När hon somnat tog han tillfället i akt och satte sig över henne, tog fram skalpellen och skar av underläppen. Därefter åt han upp den.

Mannen har aldrig haft som uppsåt att döda utan satt lugnt kvar och väntade tills det att polisen anlände.

Riskerar tio år

Den 52-årige docenten riskerar som lägst fyra års fängelse och som mest tio. Enligt åklagaren bör straffet hamna på den övre delen av straffskalan för synnerligen grov misshandel.

Något rättegångsdatum är ännu inte fastställt, men rättegången kommer att inledas inom två veckor, skriver Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!