En av de åtta åtalade männen friades helt för den brutala gruppvåldtäkten.
En av de åtta åtalade männen friades helt för den brutala gruppvåldtäkten. - Foto: Jessica Gow/Scanpix

Gruppvåldtog tvåbarnsmamma - får hårda straff

Kvinnan våldtogs i en lägenhet som Migrationsverket hyr. I dag fastslog hovrätten gärningsmännens straff.


Detta har hänt

Den 30-åriga tvåbarnsmamman åkte direkt efter jobbet till en förfest i en lägenhet hyrd av Migrationsverkets flyktingförläggning. Den 30-åriga kvinnan blev sedan attackerad och överfallen av upp till elva män varav minst åtta personer sedan ska ha våldtagit henne.

Den stora mängden DNA-spår och kvinnans muntliga vittnesmål fällde sedan våldtäktsmännen. Läs mer om gruppvåldtäkten här.

MARIANNELUND. En av de åtta åtalade männen friades helt för den brutala gruppvåldtäkten på en 30-årig kvinnaflyktingförläggningen i Mariannelund. Göta hovrätt fastställde därmed tingsrättens dom för de sju gärningsmännen samtidigt som skadeståndet skärptes från 400 000 kronor till 600 000 kronor.

Högst straff delades ut till två män som fick sex och ett halvt års fängelse för grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt. Fyra av gärningsmännen dömdes för grov våldtäkt till sex års fängelse och en av de männen dömdes för grov våldtäkt till fängelse i fyra och ett halvt år då han var under 21 år gammal då våldtäkten ägde rum.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat om dömde tingsrätten de sju gärningsmännen till utvisning efter att de avtjänat sitt straff. Hovrätten faställde även denna dom.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Högre vinst för Evolution

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

SEB-chefen: Dämpad efterfrågan på lån

Ett högre räntenetto, lägre kreditförluster och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfte storbanken SEB:s vinst mer än väntat i första kvartalet. Men efterfrågan på lån fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.