Yxmannen försökte råna en jordgubbsförsäljare.
Yxmannen försökte råna en jordgubbsförsäljare. - Foto: Stian Lysberg/SCANPIX

Yxman rånade jordgubbsstånd

Mannen försökte råna och hugga ner en jordgubbsförsäljare.


LANDSKRONA. En man försökte råna en jordgubbsförsäljare under fredagseftermiddagen. Som vapen hade han en yxa. Det var vid tretiden som yxmannen närmade sig jordgubbsståndet. Då började han vifta med yxan mot den 20-åriga kvinnan som stod i jordgubbsståndet.

– Mannen ska ha huggit med en yxa mot flickan men jag har ingen information om mannen fick med sig något, säger Jimmy Modin vid Skånepolisen till Skånska Dagbladet.

Kvinnan träffades av yxan och fick ett skärsår. Polisen rubricerar händelsen som grovt rån. Rånaren ska ha varit ensam och sprungit från jordgubbsståndet. Polisen söker nu efter yxmannen.

/
Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.