Männen trodde att de köpt marijuana.
1 av 2
Männen trodde att de köpt marijuana. - Foto: Eric Risberg/Scanpix
I själva verket hade de blivit lurade. Försäljaren hade torkat gräs som han sålde i plastpåsar.
2 av 2
I själva verket hade de blivit lurade. Försäljaren hade torkat gräs som han sålde i plastpåsar. - Foto: Foto Leif R Jansson / SCANPIX

Han torkade och sålde vanligt gräs för 165 000

De tre männen blev lurade när de köpte gräs istället för marijuana. Då gick de till attack mot försäljarens kompis.


GÖTEBORG. Tre män dömdes till tre års fängelse vardera för "marijuanamisshandeln". Det var under förra sommaren som en man med skulder kom på hur han skulle lösa sina ekonomiska problem. Planen var att riva upp och torka gräs, paketera det i påsar och sälja det som marijuana. Det blev tre enkilospaket av gräset som han sålde av för totalt 165 000 kronor.

Efter försäljningen av gräset lämnade mannen Göteborg. Han fick kort därefter veta av sin mamma att han var jagad av tre mycket arga män. Då flydde han till Thailand.

Men de tre lurade marijuanakunderna gav inte upp. I stället sökte de upp mannens kompis som var med under knarkaffären. De tvingade med honom på en bilfärd till en naturskön utkiksplats. Där slog och sparkade de honom sönder och samman. Mannens armbåge bröts och hans knäskål krossades, samtidigt som männen krävde honom på pengar, rapporterar GP.

De tre männen döms till tre års fängelse för bland annat grov misshandel, människorov, rån och narkotikabrott.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!