Mannen gick vilse när ett åskoväder drog in över området.
Mannen gick vilse när ett åskoväder drog in över området. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

68-åring hittad vid liv – efter tolv dygn i skogen

Jens, 68, försvann efter en fisketur den 2 juli i Duved utanför Åre. Nu har han hittats vid liv. "Man trodde att det var kört".


DUVED. Fiskeresan till Duved med vännerna slutade i en mardröm för 68-årige Jens. Efter en fisketur den 2 juli skiljdes han och en kamrat åt. Och sedan drog ett åskoväder in över området.

Det dåliga vädret gjorde att Jens gick vilse och sedan dess har han varit försvunnen. Ett enormt sökarbete sattes snabbt igång och hemvärnet, spårhundar och frivilligorganisationen Missing People har letat efter Jens utan resultat.

Hittades av två kanotister

Chanserna för att hitta honom vid liv minskade för varje dag. Men i går, hela tolv dygn efter att han försvann, hittades Jens vid liv av två kanotister.

– Pappa sa att det var fantastiskt att de dem, att det var bästa dagen på länge, berättar sonen David för Expressen.

Kanotisterna slog larm direkt och Jens fördes med en ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus.

– Ibland trodde man att det var kört. Han har druckit vatten och käkat granskott. Han var ganska hungrig när han kom in, säger David till Expressen.

"Han har haft förmågan att hålla lugnet"

Under de tolv dygnen har mannen hållit sig vid liv genom att övernatta i fäbodar och ätit den mat skogen erbjudit.

– Han har haft förmågan att hålla lugnet och motivera sig. Det är nog en starkt bidragande orsak till att det har gått så bra, säger Henrik Hansson vid Jämtlandspolisen till Expressen.

Man
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!