Polisen börjar evakuera.
1 av 2
Polisen börjar evakuera. - Foto: Copyright:Drago Prvulovic/MalmBild AB
Totalt är det 97 hushåll och 50 till 60 personer på campingen som ska evakueras.
2 av 2
Totalt är det 97 hushåll och 50 till 60 personer på campingen som ska evakueras. - Foto: Copyright:Drago Prvulovic/MalmBild AB

Nu sprängs granaten

UPPDATERAD. Granaten som forslades bort tidigare idag ska snart sprängas. Polisen cirkulerar i helikoptrar för att kontrollera att ingen människa finns i närheten.


TRELLEBORG. Mia Sandgren, informatör hos Skånepolisen berättar att granaten är gammal.

– Den kan vara så gammal som från första världskriget, säger hon till DN .

Både boende och semestrande campare måste evakueras. Polisen bedömer en evakueringsradie på 900 meter, och Riksväg 9 kommer att stängas av vid tolvtiden.  Totalt är det 97 hushåll och 50-60 personer på campingen som ska evakueras, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

– Jag skulle tillsammans med min pappa utföra ett byggarbete precis i närheten och blev tillsagd av polisen att bege oss därifrån, säger Charlotte Lindström,som drabbades av evakueringen, till Nyheter24.

Granaten är 15 cm i diameter, 60 cm lång och väger som sagt cirka 50 kilo. Granaten bedöms även som skarp och tändröret sitter kvar. Nu jobbar polisen med stor försiktighet att forsla bort den i ett säkert militärfordon. Granaten kommer sedan föras till Kabusa skjutfält där den snart ska förstörs.

Strax efter klockan två kunde alla evakuerade återvända hem. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.