Söndag 20 Jun
Stockholm

Nu sprängs granaten

Polisen börjar evakuera.
1 av 2
Polisen börjar evakuera. Foto: Copyright:Drago Prvulovic/MalmBild AB
Totalt är det 97 hushåll och 50 till 60 personer på campingen som ska evakueras.
2 av 2
Totalt är det 97 hushåll och 50 till 60 personer på campingen som ska evakueras. Foto: Copyright:Drago Prvulovic/MalmBild AB

UPPDATERAD. Granaten som forslades bort tidigare idag ska snart sprängas. Polisen cirkulerar i helikoptrar för att kontrollera att ingen människa finns i närheten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

TRELLEBORG. Mia Sandgren, informatör hos Skånepolisen berättar att granaten är gammal.

– Den kan vara så gammal som från första världskriget, säger hon till DN .

Både boende och semestrande campare måste evakueras. Polisen bedömer en evakueringsradie på 900 meter, och Riksväg 9 kommer att stängas av vid tolvtiden.  Totalt är det 97 hushåll och 50-60 personer på campingen som ska evakueras, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

– Jag skulle tillsammans med min pappa utföra ett byggarbete precis i närheten och blev tillsagd av polisen att bege oss därifrån, säger Charlotte Lindström,som drabbades av evakueringen, till Nyheter24.

Granaten är 15 cm i diameter, 60 cm lång och väger som sagt cirka 50 kilo. Granaten bedöms även som skarp och tändröret sitter kvar. Nu jobbar polisen med stor försiktighet att forsla bort den i ett säkert militärfordon. Granaten kommer sedan föras till Kabusa skjutfält där den snart ska förstörs.

Strax efter klockan två kunde alla evakuerade återvända hem. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela