Onsdag 19 Maj
Stockholm

Fyraåring glömdes på dagis

Pojken tros ha sovit mestadels av tiden.
1 av 3
Pojken tros ha sovit mestadels av tiden. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Han satt och lekte när personalen hittade honom.
2 av 3
Han satt och lekte när personalen hittade honom. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Personalen märkte inte att han var borta.
3 av 3
Personalen märkte inte att han var borta. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Den lille fyraårige pojken glömdes kvar när förskolan skulle på teater. Pojken lämnades inlåst, helt ensam i flera timmar. Ingen tänkte ens på att han saknades.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Familjen får hjälp

Pojkens och hans föräldrar erbjuds nu hjälp från psykolog och en utredning har satts igång för att se vart i rutinerna det brustit. En utredning kommer också att göras om någon i personalen måste genomgå en rättslig prövninng.

MALMÖ. När förskolan drog iväg på teater i Folkets Park fick inte alla barn följa med. En liten pojke på fyra år glömdes kvar på förskolan och fick roa sig själv. Ingen i personalen märkte att han saknades, och det var inte förrän pjäsen var slut de upptäckte sitt misstag.

– Detta är en skandal. Vi lämnar bort det mest värdefulla vi har och då får inte sådana här saker ske, säger föräldern till Sydsvenskan.

Hur personalen kan ha glömt honom är oklart. Någonting har gått fel när de skulle räkna in de tolv barnen.

– Detta är mycket allvarligt att vi glömmer ett barn så här. I det här fallet berodde det på att barnet hade kommit försent och därför inte räknats in, säger Anders Grundström som är barn- och ungdomschef, till Sydsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela