Polisen har utfärdat rikslarm efter att en kvinna hittats död.
Polisen har utfärdat rikslarm efter att en kvinna hittats död. - Foto: SCANPIX

Innebränd kvinna misstänks mördad

UPPDATERAD. En död kvinna, som misstänks ha blivit mördad, påträffades efter en brand i ett hus utanför Haparanda på torsdagskvällen. Polisen efterlyser en man sannolikt misstänkt för mordet.


Fallet Esa Rano

År 2008 attackerades Haparanda-bon Esa Rano med sex yxhugg som träffade ansiktet och huvudet. Mirakulöst nog överlevde han.

Senare framkom det att yxattacken varit ett resultat av en 20 år gammal grannfejd. En pappa tillsammans med sina fem barn åtalades för brottet - och flera av familjemedlemmarna dömdes till långa fängelsestraff.

I april 2012 mördades 51-årige Rano i sitt hem och en 22 milimeters kula hittas i huvudet på honom. 

HAPARANDA. Under natten mot fredagen gick polisen ut med ett rikslarm efter att en kvinna hittats död i en husbrand. Kvinnan misstänks ha blivit mördad. 

Det var omkring 18-tiden på torsdagen som räddningstjänsten larmades om en villabrand i Pellinpää, en mil väster om Haparanda. När rökdykare kom till huset hittades en livlös kvinna som enligt polis hade skador som tyder på att hon dödats genom våld, varpå händelsen rubriceras som mord. 

– En man har anhållits i sin frånvaro och vi söker efter honom under natten, säger Erik Kummu, länsvakthavande polisbefäl, till NSD

Under torsdagen gick polisen runt i området och pratade med grannar som kan ha sett eller hört något. Så snart det är möjligt kommer man även att genomföra en teknisk undersökning av det brandskadade huset.

Koppling till Esa Rano-mordet

På fredagen höll polisen presskonferens gällande fallet och den misstänkte gärningsmannen.  

– Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordet, säger Anders Danielsson, chef för brottsutredningar för polisen i Norrbotten. 

Mannen, som är i övre medelåldern, är bekant med den döda kvinnan. Enligt polisen finns det kopplingar mellan torsdagens misstänkta mord och fallet Esa Rano, som blev mördad i våras

– Personer i denna utredning har ett samband med personer i utredningen om Esa Rano-mordet, säger Danielsson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

1 timme sedan

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

2 timmar sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

2 timmar sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.