Tisdag 18 Maj
Stockholm

Innebränd kvinna misstänks mördad

Polisen har utfärdat rikslarm efter att en kvinna hittats död.
Polisen har utfärdat rikslarm efter att en kvinna hittats död. Foto: SCANPIX

UPPDATERAD. En död kvinna, som misstänks ha blivit mördad, påträffades efter en brand i ett hus utanför Haparanda på torsdagskvällen. Polisen efterlyser en man sannolikt misstänkt för mordet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Fallet Esa Rano

År 2008 attackerades Haparanda-bon Esa Rano med sex yxhugg som träffade ansiktet och huvudet. Mirakulöst nog överlevde han.

Senare framkom det att yxattacken varit ett resultat av en 20 år gammal grannfejd. En pappa tillsammans med sina fem barn åtalades för brottet - och flera av familjemedlemmarna dömdes till långa fängelsestraff.

I april 2012 mördades 51-årige Rano i sitt hem och en 22 milimeters kula hittas i huvudet på honom. 

HAPARANDA. Under natten mot fredagen gick polisen ut med ett rikslarm efter att en kvinna hittats död i en husbrand. Kvinnan misstänks ha blivit mördad. 

Det var omkring 18-tiden på torsdagen som räddningstjänsten larmades om en villabrand i Pellinpää, en mil väster om Haparanda. När rökdykare kom till huset hittades en livlös kvinna som enligt polis hade skador som tyder på att hon dödats genom våld, varpå händelsen rubriceras som mord. 

– En man har anhållits i sin frånvaro och vi söker efter honom under natten, säger Erik Kummu, länsvakthavande polisbefäl, till NSD

Under torsdagen gick polisen runt i området och pratade med grannar som kan ha sett eller hört något. Så snart det är möjligt kommer man även att genomföra en teknisk undersökning av det brandskadade huset.

Koppling till Esa Rano-mordet

På fredagen höll polisen presskonferens gällande fallet och den misstänkte gärningsmannen.  

– Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordet, säger Anders Danielsson, chef för brottsutredningar för polisen i Norrbotten. 

Mannen, som är i övre medelåldern, är bekant med den döda kvinnan. Enligt polisen finns det kopplingar mellan torsdagens misstänkta mord och fallet Esa Rano, som blev mördad i våras

– Personer i denna utredning har ett samband med personer i utredningen om Esa Rano-mordet, säger Danielsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela