Lördag 27 Nov
Stockholm

Luna blev dumpad utanför Coop

Luna blev lämnad utanför Coop av sin förra ägare.
Luna blev lämnad utanför Coop av sin förra ägare. Foto: Helene Drugge

Det var förra veckan som personalen inne på Coop Konsum i Överkalix larmades om att en hund stått utanför affären hela dan. I kopplet hängde en lapp som förklarade att hunden hette Luna och blivit dumpad av sin ägare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

ÖVERKALIX. – Jörgen gick in i affären och lämnade sitt telefonnummer och sade att vi skulle kunna ta hand om hunden tills den fått ett nytt hem, berättar Helene Drugge om sin man Jörgen Hedlund som reagerade över att klockan var ungefär sju på kvällen och ingen i affären riktigt visste vad de skulle göra med den fastkopplade hunden som hade en lapp hängandes i kopplet.

Hej jag heter Luna och min husse har lämnat mig. Finns det någon snäll som kan ta hand om mig?, stod det på lappen. 

Hunden hade stått fastkopplad sedan 11-tiden på morgonen, enligt Nsd.se.

– Jag tycker det är hemskt att lämna sin hund sådär men också hemskt om fel person hade tagit den, berättar Helene Drugge som numera är ny ägare till Luna efter att polisen gett henne och Jörgen ansvaret.

– Vi bestämde oss för att behålla henne, hon skulle nog inte må bra av att flyttas igen, säger Helene Drugge som blivit fäst vid den drygt 2 till 4-åriga hunden som hon poängterar är "lite rund om magen faktiskt". 

Efter ett veterinärbesök blev det klart att Luna inte var dräktig. Däremot var hon chipmärkt men Helene Drugge har inte kollat upp vem ägaren är. 

– De ville ju inte ha henne ändå, så jag tror detta är bäst för Luna. Hon kommer bra överens med våra andra två hundar också.Kommentera
Kopiera länk
Dela