Luna blev lämnad utanför Coop av sin förra ägare.
Luna blev lämnad utanför Coop av sin förra ägare. - Foto: Helene Drugge

Luna blev dumpad utanför Coop

Det var förra veckan som personalen inne på Coop Konsum i Överkalix larmades om att en hund stått utanför affären hela dan. I kopplet hängde en lapp som förklarade att hunden hette Luna och blivit dumpad av sin ägare.


ÖVERKALIX. – Jörgen gick in i affären och lämnade sitt telefonnummer och sade att vi skulle kunna ta hand om hunden tills den fått ett nytt hem, berättar Helene Drugge om sin man Jörgen Hedlund som reagerade över att klockan var ungefär sju på kvällen och ingen i affären riktigt visste vad de skulle göra med den fastkopplade hunden som hade en lapp hängandes i kopplet.

Hej jag heter Luna och min husse har lämnat mig. Finns det någon snäll som kan ta hand om mig?, stod det på lappen. 

Hunden hade stått fastkopplad sedan 11-tiden på morgonen, enligt Nsd.se.

– Jag tycker det är hemskt att lämna sin hund sådär men också hemskt om fel person hade tagit den, berättar Helene Drugge som numera är ny ägare till Luna efter att polisen gett henne och Jörgen ansvaret.

– Vi bestämde oss för att behålla henne, hon skulle nog inte må bra av att flyttas igen, säger Helene Drugge som blivit fäst vid den drygt 2 till 4-åriga hunden som hon poängterar är "lite rund om magen faktiskt". 

Efter ett veterinärbesök blev det klart att Luna inte var dräktig. Däremot var hon chipmärkt men Helene Drugge har inte kollat upp vem ägaren är. 

– De ville ju inte ha henne ändå, så jag tror detta är bäst för Luna. Hon kommer bra överens med våra andra två hundar också.



/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.