Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klasskompisar misshandlade sexåring

Skolstarten blev en mardröm för sexåringen.

Skolstarten blev en mardröm för sexåringen.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Nyheter | 20/09/2012 12:52

Sexåringarna band fast henne vid en gungställning, slog med innebandyklubba och kastade stenar på henne.

BORÅS. Hon hade sett fram emot att börja skolan, men det visade sig bli en mardröm.

Endast en vecka efter sexåringens första skoldag började helvetet med att hon blev fastbunden med ett hopprep vid en gungställning. Några dagar senare var klasskompisarna på henne igen - den här gången blev hon slagen med en innebandyklubba. Därefter fortsatte misshandeln med att en elev kastade sten på henne. 

– Det var ingen vuxen i närheten som såg detta, utan det kröp fram sent på kvällen när jag såg att hon inte mådde bra, säger sexåringens mamma till BT.

Kritiserar skolan

Misshandeln har fått sexåringen att helt ändra inställning till skolan. 

– Redan på fredagen oroar hon sig för att hon måste tillbaka till skolan på måndagen, och hon är ledsen både när hon ska somna och när hon vaknar. Jag är så rädd att det ska bli stora skador av detta. Jag vet inte när hon ska kunna tycka att det är roligt i skolan igen.

Mamman har vid upprepade tillfällen varit i kontakt med skolan som hon anser inte gjort tillräckligt. 

– De säger att de har uppmärksammat problemet men att ”allt inte kan hända över en natt”. Men jag förstår inte vad det är att vänta på. Det här är ingen bra skolmiljö, varken för barn eller personal, säger hon till BT.