Skolstarten blev en mardröm för sexåringen.
Skolstarten blev en mardröm för sexåringen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Klasskompisar misshandlade sexåring

Sexåringarna band fast henne vid en gungställning, slog med innebandyklubba och kastade stenar på henne.


Sjöboskolan

Enligt rektorn på Sjöboskolan, där sexåringen går, saknar man de ekonomiska resurser som krävs för att reda upp situationen. 

– Jag kan ju inte säga att vi har tillräckligt med resurser när något sånt här händer. Samtidigt kan vi inte ha en vuxen per elev, och konflikter på rasterna kan uppstå väldigt snabbt, säger Sjöboskolans rektor Camilla Andersson, till BT.

Hon förklarar att skolan saknar pengar på grund av minskade anslag.

– Vi har flyttat om resurser för att förstärka i vissa klasser. Nu håller vi på att förstärka närvaron på rasterna också, säger rektorn till BT.

BORÅS. Hon hade sett fram emot att börja skolan, men det visade sig bli en mardröm.

Endast en vecka efter sexåringens första skoldag började helvetet med att hon blev fastbunden med ett hopprep vid en gungställning. Några dagar senare var klasskompisarna på henne igen - den här gången blev hon slagen med en innebandyklubba. Därefter fortsatte misshandeln med att en elev kastade sten på henne. 

– Det var ingen vuxen i närheten som såg detta, utan det kröp fram sent på kvällen när jag såg att hon inte mådde bra, säger sexåringens mamma till BT.

Kritiserar skolan

Misshandeln har fått sexåringen att helt ändra inställning till skolan. 

– Redan på fredagen oroar hon sig för att hon måste tillbaka till skolan på måndagen, och hon är ledsen både när hon ska somna och när hon vaknar. Jag är så rädd att det ska bli stora skador av detta. Jag vet inte när hon ska kunna tycka att det är roligt i skolan igen.

Mamman har vid upprepade tillfällen varit i kontakt med skolan som hon anser inte gjort tillräckligt. 

– De säger att de har uppmärksammat problemet men att ”allt inte kan hända över en natt”. Men jag förstår inte vad det är att vänta på. Det här är ingen bra skolmiljö, varken för barn eller personal, säger hon till BT.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Sverige skickar styrka till Röda havet

Försvarsmakten kommer att skicka en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag, uppger Aftonbladet.

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.