Nu kan polisen bli bjudna till din fest

Föräldrafritt till helgen? Dags för en vild fest? Kanske inte ändå. Polisen erbjuder sig nämligen att åka förbi och kolla så att allt står rätt till.


UMEÅ. Under lördagen skickade Polisen i Umeå ut ett meddelande på Facebook om att de kunde åka förbi ungdomar som lämnats ensamma hemma.

– Det är ett väldigt spontant grepp som vi nu testar, säger André Jonsson, polis vid ungdomsenheten, till Västerbottens-Kuriren.

Inga objudna gäster

I inlägget på Facebook stod det att tonårsföräldrar som skulle åka bort över natten gärna fick kontakta polisen så kunde polisen:

"Kolla så att allt står rätt till, att det inte pågår någon vild ungdomsfest eller att objudna gäster trängt sig på".

Inlägget har blivit väldigt uppmärksammat i sociala medier och det är många som har hyllat initiativet.

"Inte agera barnvakter"

Polisen publicerade senare ännu ett inlägg med ett förtydligande om varför de gör det och svarade på kritik. En del har undrat om polisen inte har något bättre för sig på kvällarna. Polisen har svarat med:

"Det finns flera olika avdelningar inom polisen som alla har olika arbetsuppgifter. Ungdomsenheten har till uppgift att arbeta förebyggande kring ungdomar och vi tror att detta kan vara ett bra sätt."

- Vi ska inte agera barnvakt åt tonåringarna i Umeå, säger André Jonsson.

Det nya initiativet ska nu utvärderas, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.