Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan polisen bli bjudna till din fest

- 23/09/2012, 12:37 -
Polisen vid ungdomsenheten i Umeå erbjuder sig nu att kolla till FF-festen.

Polisen vid ungdomsenheten i Umeå erbjuder sig nu att kolla till FF-festen.

Faksimil FACEBOOK

Föräldrafritt till helgen? Dags för en vild fest? Kanske inte ändå. Polisen erbjuder sig nämligen att åka förbi och kolla så att allt står rätt till.

UMEÅ. Under lördagen skickade Polisen i Umeå ut ett meddelande på Facebook om att de kunde åka förbi ungdomar som lämnats ensamma hemma.

– Det är ett väldigt spontant grepp som vi nu testar, säger André Jonsson, polis vid ungdomsenheten, till Västerbottens-Kuriren.

Inga objudna gäster

I inlägget på Facebook stod det att tonårsföräldrar som skulle åka bort över natten gärna fick kontakta polisen så kunde polisen:

"Kolla så att allt står rätt till, att det inte pågår någon vild ungdomsfest eller att objudna gäster trängt sig på".

Inlägget har blivit väldigt uppmärksammat i sociala medier och det är många som har hyllat initiativet.

"Inte agera barnvakter"

Polisen publicerade senare ännu ett inlägg med ett förtydligande om varför de gör det och svarade på kritik. En del har undrat om polisen inte har något bättre för sig på kvällarna. Polisen har svarat med:

"Det finns flera olika avdelningar inom polisen som alla har olika arbetsuppgifter. Ungdomsenheten har till uppgift att arbeta förebyggande kring ungdomar och vi tror att detta kan vara ett bra sätt."

- Vi ska inte agera barnvakt åt tonåringarna i Umeå, säger André Jonsson.

Det nya initiativet ska nu utvärderas, rapporterar Västerbottens-Kuriren.