Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen blev bjuden på fest

- 24/09/2012, 11:32 -
Flera ungdomsfester fick oväntat besök av polisen.
1 av 2

Flera ungdomsfester fick oväntat besök av polisen.

SCANPIX

Det här meddelandet postade Umeåpolisen på sin Facebooksida i lördags.
2 av 2

Det här meddelandet postade Umeåpolisen på sin Facebooksida i lördags.

Faksimil FACEBOOK

Föräldrarna dissade polisens erbjudande om att åka hem till ungdomar som lämnats ensamma. Men flera andra tips kom in.

UMEÅ. I lördags skickade polisen i Umeå ut ett meddelande på Facebook om att de kunde titta till ungdomar som lämnats ensamma hemma under helgen. Polisens nya metod uppmärksammades stort och fick mycket kritik.

Men André Jonsson vid polisens ungdomsenhet var nöjd med responsen – trots att inga oroliga föräldrar hörde av sig.

– Nej, det var inga föräldrar som nappade direkt och ville att vi skulle åka förbi. Men vi lade ut det sent så folk kanske inte hann med. Däremot fick vi in lite andra tips om saker som rörde ungdomar och alkohol, säger Jonsson till Nyheter24.

"En FF-fest där mamman inte förvarnats"

Tipsen handlade om några ungdomsfester runt om i Umeå som polisen hann besöka under natten. Men Jonsson berättar att tillställningarna var relativt lugna.

– En av dem var lugn och städad fast flera minderåriga drack alkohol. Sedan var det en FF-fest där mamman inte hade förvarnats och plötsligt satt det åtta till tio ungdomar och drack i hennes vardagsrum.

Var det tips som ni aldrig skulle fått om det inte varit för statusuppdateringen?

– Ja, det får man väl säga. Det är inte jättevanligt att vi får konkreta tips på Facebooksidan om saker som händer just nu som vi kan ta tag i direkt. Efter det här inlägget fick vi en del tips, så några måste ha hajat till och insett att det går att kontakta polisen på det här viset. 

Kör ni igen nästa helg?

– Det utgår jag ifrån att vi ska. Som vi skrev på Facebook så är det här något vi gör när vi har luckor i arbetspasset. Vi har ingenting att förlora, de festerna som spårar ur ska vi förr eller senare på ändå. Då kan vi lika gärna komma tidigt.