Tintinalbumen blir kvar på Tiotretton.
1 av 2
Tintinalbumen blir kvar på Tiotretton. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Behrang Miri.
2 av 2
Behrang Miri. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Rekordpudeln: Tintin blir kvar

Nyhet, debatt, pudel. Det har sällan gått så fort som i fallet med Tintinalbumen på Kulturhusets Tiotretton. Nu backar konstnärlige ledaren Behrang Miri.


STOCKHOLM. Det räckte med ett par timmars Twitter-raseri för Kulturhuset. Nu backar konstnärlige ledaren Behrang Miri och kulturhuschefen Eric Sjöström i ett pressmeddelande.

– Jag ville lyfta ett debattinlägg omkring diskrimineringsfrågor, men inser nu att det är fel att plocka bort litteratur, säger Miri.

"Stödjer uppdrag att jobba med diskrimineringsfrågor"

Tidigare på tisdagen meddelade han att samtliga Tintinalbum skulle plockas bort från ungdomsbiblioteket Tiotretton eftersom dessa bland annat visar en nidbild av afrikaner. Nu gör han dock en pudel efter att ha medverkat i de flesta studioprogram i teve och radio på morgonen.

Enligt Eric Sjöström har man nu kommit överens om att ha kvar albumen men han menar att den konstnärlige ledaren ändå varit inne på något relevant.

– Frågorna om diskriminering, jämställdhet och normer ska fortsatt debatteras och diskuteras. Behrang Miri är anställd som konstnärlig ledare för barn och unga för hela Kulturhuset med ett uttalat uppdrag att utveckla det konstnärliga innehållet. Hans uppdrag att jobba tydligare med diskrimineringsfrågor stödjer jag till fullo, säger Sjöström i pressmeddelandet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.