Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rekordpudeln: Tintin blir kvar

- 25/09/2012, 11:08
Tintinalbumen blir kvar på Tiotretton.
1 av 2

Tintinalbumen blir kvar på Tiotretton.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Behrang Miri.
2 av 2

Behrang Miri.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Nyhet, debatt, pudel. Det har sällan gått så fort som i fallet med Tintinalbumen på Kulturhusets Tiotretton. Nu backar konstnärlige ledaren Behrang Miri.

STOCKHOLM. Det räckte med ett par timmars Twitter-raseri för Kulturhuset. Nu backar konstnärlige ledaren Behrang Miri och kulturhuschefen Eric Sjöström i ett pressmeddelande.

– Jag ville lyfta ett debattinlägg omkring diskrimineringsfrågor, men inser nu att det är fel att plocka bort litteratur, säger Miri.

"Stödjer uppdrag att jobba med diskrimineringsfrågor"

Tidigare på tisdagen meddelade han att samtliga Tintinalbum skulle plockas bort från ungdomsbiblioteket Tiotretton eftersom dessa bland annat visar en nidbild av afrikaner. Nu gör han dock en pudel efter att ha medverkat i de flesta studioprogram i teve och radio på morgonen.

Enligt Eric Sjöström har man nu kommit överens om att ha kvar albumen men han menar att den konstnärlige ledaren ändå varit inne på något relevant.

– Frågorna om diskriminering, jämställdhet och normer ska fortsatt debatteras och diskuteras. Behrang Miri är anställd som konstnärlig ledare för barn och unga för hela Kulturhuset med ett uttalat uppdrag att utveckla det konstnärliga innehållet. Hans uppdrag att jobba tydligare med diskrimineringsfrågor stödjer jag till fullo, säger Sjöström i pressmeddelandet.