Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svartholm Warg tvingas stanna i häktet

- 27/09/2012, 19:55 -
Gottfrid i kontrollen på väg till Sverige från Kambodja.
1 av 2

Gottfrid i kontrollen på väg till Sverige från Kambodja.

Faksimil

Svartholm Warg tillsammans med Peter Sunde.
2 av 2

Svartholm Warg tillsammans med Peter Sunde.

Bertil Ericson / SCANPIX SWEDEN

Pirate Bay-grundaren Gottfrid Svartholm Warg överklagade sin häktning - men fick avslag. Han menar att bevisningen är allt för tunn.

STOCKHOLM. Han sitter just nu häktad i Nacka på sannolika skäl misstänkt för dataintrång. Men Pirate Bay-grundaren Gottfrid Svartholm Warg verkar göra allt för att bli släppt på fri fot. Trots det tvingas han vara kvar på häktet eftersom hovrätten avslagit hans överklagan.

"Anakata", som är hans alias, och advokaten Ola Salomonsson menar att bevisningen som åklagaren lagt fram inte är tillräcklig. Så här skriver han i överklagan:

"Ingen uppgift har lämnats som tydligt visar att Swartholm Warg är den som är användaren bakom en de IP-nummer som exempelvis kommer från Kambodja där Swartholm Warg under senare år har bott. 

Under rubrlken "bevis för misstänkts medverkan" framgår att man i utredningen från datorer och lagrlngsmedia har material utvisande att Swartholm Warg har en ledande ställning l genomförandet av intrånget. Åklagaren har inte belyst detta på något sätt och därmed möjliggjort för Swartholm Warg att ens kommentera detta graverande påstående".

Pirate Bay-grundaren greps i Kambodja i början av september och skickades senare till Sverige. På Arlanda anhölls han misstänkt för intrång hos Skatteverkets leverantör Logica.