Håkan Alselind, i händelsernas centrum i samband med Herkulesplanet som kraschade i Lappland.
Håkan Alselind, i händelsernas centrum i samband med Herkulesplanet som kraschade i Lappland. - Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Polischefen söker kollegor - på Twitter

Det saknas ett tjugotal poliser i Kiruna och Gällivare, men ingen verkar vilja ta sig an jobbet. Nu har polischefen vänt sig till sociala medier.


KIRUNA. Pensionering, föräldraledigheter och sjukskrivningar har lett till att polisen i Kiruna och Gällivare är i akut brist på personal. Samtidigt flyttar poliser till arbeten på Rikspolisstyrelsen - något som tvingat polischefen Håkan Alselind att vända sig till Twitter.

"Vill visa att det finns lediga tjänster"

Efterlysningen kommer efter att ytterst få hört av sig om det tjugotal tjänster som finns tillgängliga. Nu har det alltså gått så långt så att polisen till och med försöker hjälpa aspiranternas respektive att hitta ett jobb på respektive ort.

– Det är inte så att vi ger några garantier. Men många hör ju av sig och säger att de kan ta jobb inom polisen, om deras respektive får jobb också. Nu vill vi visa att det faktiskt finns lediga tjänster åt dem också. Samma gäller bostäder, där vi kan förmedla kontakt med bostadsföretagen och kommunen, säger Håkan Alselind till Norrländska Socialdemokraten.

Anledningen till just Twitter är att han märkt att fler och fler försöker kommunicera med polisen där.

– Man märker att folk hör av sig den här vägen, bra att de visar intresse. Vi har ju tidigare haft annonser i exempelvis Polistidningen men då är det alldeles för få sökanden, säger han till NSD.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!