Gruppen har i nuläget över 23 000 likes.
Gruppen har i nuläget över 23 000 likes.

Ny Facebook-grupp hånar SD

"Vilka ligger bakom majoriteten av all misshandel i Sverige? Ja just det, människorna! Bort med dem!" skriver Facebook-gruppen som gör parodi på främlingsfientliga åsikter. Nyheter24 har ställt några snabba frågor till hjärnorna bakom gruppen som fått över 23 000 likes på bara några dagar.


Det var på torsdagen under skolrasten som Johan och Andreas, 17, startade Facebook-gruppen Nej tack! Till människor i Sverige som en sorts parodi på alla främlingsfientliga sidor man kan hitta på Facebook.

– Vi tyckte att denna sida var ett fyndigt sätt att kritisera dessa, säger Andreas till Nyheter24

Och det tyckte tydligen de personer som såg den nya gruppen poppa upp på Facebook också. Med den något bisarra beskrivningen: "En gång i tiden var Sverige människofritt, men nu hittar man dem överallt och det är inte ok! Ut med människorna!", har Nej tack! Till människor i Sverige nått 23 029 likes, och siffran växer.

Hur lyckades ni bli så stora så snabbt?

– Ingen aning, vi skapade sidan på en lunchrast. Helt sjukt.


Vad tycker ni om det ni gör parodi på, exempelvis Sverigedemokraterna, eller politik överhuvudtaget?

– Vi kanske påminner om SD, men det är ju för att betona det absurda i deras politik. Vi kan förstå att folk missuppfattar vår sida, men vi är absolut inte rasister eller främlingsfientliga. Annars är vi inte politiskt aktiva.

Hur jobbar ni för ett människofritt Sverige?

– Vi satsar på att spara ihop pengar, så vi kan köpa grävskopor så vi kan riva alla hus i Sverige. Om det inte finns några hus så måste människorna flytta härifrån!

Hur många likes vill ni ha på Facebook?

– Vi bryr oss inte så mycket om det, mest kul att vi har nått ut till så många.

Vad tänker ni göra när Sverige blir människofritt?

– Fira det vackra ögonblicket.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!