Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så firar rojalisten den kungliga förlovningen

- 25/10/2012, 13:17 -
Petra Salén firar med finaste skumpan.
1 av 4

Petra Salén firar med finaste skumpan.

Förlovningen blev fakta vid niotiden på torsdagmorgonen.
2 av 4

Förlovningen blev fakta vid niotiden på torsdagmorgonen.

Kungl. Hovstaterna. Foto Ewa-Marie Rundquist The Royal Court, Stockholm, Sweden. Photo Ewa-Marie Rundquist

Champagne istället för morgonkaffe, inga konstigheter för en rojalist i dag.
3 av 4

Champagne istället för morgonkaffe, inga konstigheter för en rojalist i dag.

*Tihi*
4 av 4

*Tihi*

Kungl. Hovstaterna. Foto Ewa-Marie Rundquist The Royal Court, Stockholm, Sweden. Photo Ewa-Marie Rundquist

Undrar du hur en rojalist känner just nu när det blivit klart att prinsessan Madeleine har förlovat sig med finansmannen Chris O'Neill? Hemma hos Petra Salén har champagnekorken poppat.

STOCKHOLM.  Jag gillar kungahuset för de åker land och rike runt för att sprida glädje till oss svenskar! De främjar naturen, scouterna, invandrare, barn, dementa, idrottare - för att alla ska må bra i vårt land, säger Petra Salén, 28, rojalist.

Hon blev mycket glad på torsdagsmorgonen när hon vaknade upp till nyheten att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hade förlovat sig. Det blev fram med champagne i stället för morgonkaffe när hon tittade på filmen som lades ut strax efter nio av kungahuset. I videoklippet offentliggjorde kärleksparet att det blir ett bröllop i sommar, någonting de ser fram emot, tillsammans med resten av Sveriges rojalister.

Filmen, som avslutas med ett litet "tihi" från Madeleines läppar, har i nuläget setts av 90 500 personer. 

– Jag tycker "tihi" var jättegulligt! Hon är kär liksom, säger Petra Salén.

I hennes fall betyder denna förlovning ännu ett stort evenemang att se fram emot. Hon följde kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop med iver.

– Tyvärr var jag utomlands då så fick nöja mig med internet. Min vän satt bredvid mig i soffan och skrek av ilska. Han kikade på rugby och jag grät av glädje, berättar hon.

Har du alltid gillat kungafamiljen?

– Ja, fast mer de senaste åren.

Går du på moln nu?

– Jag blev extra glad när jag fick reda på det. Det är roligt för dem båda. Det håller nog alla med om, rojalist eller inte?

Hur ska du fira i dag?

– Jag ska äta middag med en kompis och fira i deras ära. Min kompis vet i och för sig inte om det ännu men man firar ju lite extra för att man vet att alla icke-rojalister suckar och tjafsar om sina skattepengar.

Varför är detta viktigt för Sverige? 

–  Förlovningen är viktig för att få ett positivt engagemang efter alla negativa skriverier, turister kommer att åka till Stockholm för bröllopet vilket kommer ge ekonomiska vinster, medial uppmärksamhet till Sverige. 

Petra Salén tror inte folk förstår hur kungahuset sätter lilla Sverige på kartan. 

– En gång träffade jag en australienare i Sydney som hade lärt sig flytande svenska, ifall han skulle få chansen och träffa prinsessan Madeleine, säger hon.