Patrik söker jobb på gatan

Patrik var trött på arbetslösheten och bestämde sig för att leta jobb på gator och torg.


Meritlista

Patrik läste medieprogrammet på gymnasiet. Han arbetat som montör av industristängsel i sju år. Han har haft diverse ströjobb, bland annat som diskare.

"Drömjobbet vore att jobba med något inom media. Till exempel reklam", säger han.

"Ingen kritik mot oss"

– Vi tycker det är positivt och att man ska använda alla möjliga medel till att få arbete, säger Patrik Svensson, presschef på Arbetsförmedlingen.

– Vi ser inte på det som någon kritik mot oss. Vi kan ju hjälpa folk att få jobb men det är ju arbetsgivarna som har jobben.

VÄSTERVIK. Patrik Kantola, 28, har varit arbetslös sedan efter sommaren. Så han bestämde sig för att prova något nytt för att göra reklam för sig själv. Sagt och gjort, på tisdagen stod han med en skylt runt om sig på Västerviks gator.

– Jag fick idén från när jag jobbade i Stockholm en gång. Då såg jag hur någon som sökte jobb hade satt upp skyltar överallt med sitt telefonnummer, säger Patrik Kantola till Nyheter24, och fortsätter:

– Så jag tänkte att jag kan lika gärna gå runt med en skylt på stan.

Spridits på Facebook

Patrik la upp en bild på sig själv med sin skylt på Facebook. Redan nu är det många som delat med sig av hans arbetsannons.

– Det känns kul. Det är ju meningen att den ska spridas. Folk har varit väldigt peppande.

Hans dröm vore att jobba inom media, till exempel med reklam eller webbdesign.

– Jag vill även utbilda mig inom E-learning och hur man använder datorprogram som läromedel.

Patrik har inte fått några jobberbjudanden än men några speciella krav har han inte.

– Helst skulle jag ju vilja ha ett jobb här i närheten av Västervik men annars får jag ta en diskussion med min flickvän.

Hur länge ska du fortsätta gå runt med en skylt på stan?

– Tanken är att jag ska stå mellan sju och fyra varje dag, precis som ett heltidsjobb. Och jag ska fortsätta tills jag får ett jobb, säger Patrik.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!