Denho Acar: "Vi buggade honom"

OG-ledaren berättar om den före detta Sverigepresidentens svek.


Original Gangsters (OG) är ett av landets mer profilerade kriminella nätverk, även om deras position enligt polisen försvagats på sistone. Bakgrunden till att OG kan ha tappat i inflytande visar sig nu vara svåra interna stridigheter, svek och hämnd. Presidenten, Denho Acar, som lever i turkisk exil, på flykt från den svenska rättvisan, har nyligen kickat sin Sverigepresident, Wojtek Walczak, och ersatt honom med en ny Sverigeboss: Geoffrey Kitutu. Enligt Denho Acar är det klarlagt att Wojtek Walczak utvecklat en dubbel bokföring i sin funktion som OG-ledare. Samtidigt har han samarbetat med polisen som deras informatör, vilket dock Walczak förnekar.

Stämmer det att du ersatt Wojtek med Kitutu som Sverigeboss för OG?

–Ja. Det stämmer.

Är det också sant att Wojtek talat med polisen?

–Ja, alltså han jobbar ju åt polisen. Det har han gjort en längre tid. För åtta månader sedan fattade vi misstankar om det eftersom det hela tiden skedde saker som inte borde ske.

–Sedan började vi bugga och följa efter honom. Då visade det sig att han definitivt snackar med polisen, berättar Denho Acar för Nyheter24.

I vanliga fall måste man väl betala för att gå ut ur OG. Kommer ni att kräva någon betalning av Wojtek?

– I hans fall vill jag inte ta pengar ifrån honom... Jag kan säga att även andra har frågat mig om honom. Det är många som inte är glada på Wojtek just nu. Han var ju tidigare med i Bandidos och ryktet om att han snackade med polisen gick redan då.

Är Wojtek kvar i Sverige?

–I dag vet jag inte. För några dagar sedan vet jag att han befann sig i Polen, avslutar Denho Acar för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!