Ett par i Blekinge fick en inbakad örontops med sin pizza.
Ett par i Blekinge fick en inbakad örontops med sin pizza. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Överraskning av det äckligare slaget - örontops i pizzan

Ett par på en pizzeria i Blekinge fick igår en överraskning av det äckligare slaget. När mannen skulle äta upp sin sista bit, fann han en bomullstops på pizzan.


Råttan i pizzan

"Råttan i pizzan" är en modern folksägen som finns i många versioner. Här är en av dem:

"En kompis till en kompis var och åt på en pizzeria på Hornsgatan i Stockholm. Hon kände att något fastnade i tanden. Natten därefter vaknade hon av en fruktansvärd tandvärk. Hon tog sig till Södersjukhuset, och där konstaterades det att det var en råttand. Hälsovårdsnämnden kom till pizzerian, och ett rum var igenbommat. Ägaren vägrade öppna det. Polisen kom dit och bröt upp dörren. I rummet hängde 50 slaktade råttor"

BLEKINGE. Pizzan är en maträtt som uppskattas världen över. Trots synpunkter om dess eventuella onyttigheter, finns det få människor som inte avnjuter en varm, nybakad pizza. 

Då kanske det vore rena mardrömmen om man finner något så äckligt som en (använd?) bomullstops i pizzan.

Detta blev verklighet för ett par som på torsdagen beställde en pizza att dela på, från den sedvanliga pizzerian. Till sin stora överraskning fann mannen att en tops låg inbakad i hans sista bit, enligt Sydöstran.

Han förklarar nu i efterhand att han tyckte att pizzan smakade konstigt från första tuggan, men brydde sig inte så mycket om det utan fortsatte äta vidare. Han förstod senare mot slutet, när han gjorde det märkliga fyndet, var den konstiga smaken kom ifrån.

– Jag trodde först det var en paprikabit. När jag kände efter och drog ut en tops ur munnen höll jag på att spy, säger han till Sydöstran.

Ägaren till pizzerian var själv mycket förvånad över incidenten, enligt Sydöstran

Pizzerian anmäldes till Miljöförbundet som omgående gjorde en kontroll av pizzerian, men kunde dock inte finna några bomullstopsar i lokalen. Hittas inga bevis kommer Miljöförbundet inte kunna föra ärendet vidare.

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

1 timme sedan
USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.