Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt Instagramkonto - nya upplopp?

- 19/12/2012, 09:28 -
Under tisdagen pekades en 17-årig flicka ut som personen bakom instagramkontot.
1 av 5

Under tisdagen pekades en 17-årig flicka ut som personen bakom instagramkontot.

BJ֖RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Ett nytt Instagramkonto har skapats efter att det förra stängdes ner.
2 av 5

Ett nytt Instagramkonto har skapats efter att det förra stängdes ner.

BJ֖RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Polisen rustar för nya upplopp i dag.
3 av 5

Polisen rustar för nya upplopp i dag.

BJ֖RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Polisen hade fullt upp under gårdagen.
4 av 5

Polisen hade fullt upp under gårdagen.

BJ֖RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

I dag håller gymnasieskolan Plusgymnasiet stängt.
5 av 5

I dag håller gymnasieskolan Plusgymnasiet stängt.

Webstagram

Efter gårdagens upplopp i Göteborg har ett nytt instagramkonto startats. Samtidigt talar nu den anklagade 17-åringen ut om incidenten.

GÖTEBORG. Polisen rustar för nya upplopp. Detta efter att ett nytt Instagramkonto som sprider falska rykten har skapats, efter att de förra stängdes ner i går. Det nya kontot innehåller även det bilder med kränkande kommentarer, enligt GT.

Men Göteborg är inte ensamma. I Ulricehamn har unga tjejer blivit drabbade av samma sak på Instagram. De drabbade tjejerna har gjort polisanmälan och även pratat med sin skolledning om saken, skriver Borås Tidning.

De nya kontona har redan fått viss spridning på nätet, även om kontot i Ulricehamn försvunnit. Bland de drabbade fanns tjejer i 15 till 16-årsåldern som poserade nakna eller delvis nakna. 

Kaoset i Göteborg har även påverkat polisen som inte riktigt vet hur de ska hantera situationen. På polisen hemsida hänvisar de alla frågor "som rör händelserna" till presstalesman Ulla Brehm

– Ja, nu är det som så att vi inte kan svara på några frågor alls rörande detta, säger Brehm till Nyheter24.

Men ni har ju ett nummer ute på hemsidan som det står att vi ska ringa på om vi har frågor om detta?

– Ja, vi har ett nummer ute men det har vi bara lagt ut i all hast, och vi är inte förberedda på att svara på frågor ännu. Vi ska ha ett möte klockan halv elva i dag om hur vi ska göra under dagen så ni får återkomma senare under dagen.

Men jag tänkte bara ställa några korta frågor om…

– Ja, jag vet att ni alla bara vill ställa några korta frågor. Så låter det alltid, men det bryr vi oss inte om, när vi inte kan svara på de frågor ni har.

"Jag är falskt anklagad"

Som Nyheter24 skrev om i går pekades en 17-årig tjej ut som den som låg bakom kontot. Men i förhör förnekar hon att hon skulle ha något med saken att göra.

– Jag har varit i förhör hos polisen. Men jag är falskt anklagad. Jag har inte gjort det här, säger den 17-åriga tjejen till Expressen.

Enligt henne själv, blev hon anklagad efter att ha hotat de personer som egentligen ligger bakom kontot. När en bild på henne själv med kränkande text lades upp skickade hon ett mejl till de skyldiga personerna och hotade med en polisanmälan. 

– Jag tror att de spred ut att det var jag eftersom de lade upp en bild på mig och jag skrev till dem att jag skulle polisanmäla dem för att skrämma dem. Jag skrev att jag hade deras IP-adress. De tog bort bilden, men sedan spred de ut att det var jag som låg bakom det här, säger hon till Expressen.

17-åringen tvingas nu gömma sig och befinner sig för tillfället på en hemlig adress efter att ha blivit förhörd av polisen.

– Den person som verkligen har velat förstöra för mig har lyckats nu, säger hon, till Expressen.

På följande klipp från Youtube får man en bild av hur läget såg ut under gårdagen: