Sebastian Stakset ångrar inte mordhoten mot Jimmie Åkesson men säger att det inte var menat som något hot.
1 av 2
Sebastian Stakset ångrar inte mordhoten mot Jimmie Åkesson men säger att det inte var menat som något hot. - Foto: Christine Olsson / SCANPIX
T-shirten där Jimmie Åkesson blir misshandlad har blivit anmäld.
2 av 2
T-shirten där Jimmie Åkesson blir misshandlad har blivit anmäld. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Sebbe Staxx vägrar be om ursäkt för mordhoten mot Åkesson

Sebastian Stakset utreds av Säpo för mordhot mot partiledaren Jimmie Åkesson. Men han ångrar inget. "All publicitet är bra publicitet"


Här är hoten

"Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödingar me! Jag vill döda bögen." - skrev han på twitter den 21 januari.

En uttalande som väckte starka reaktioner.

"Alla SD anhängare som skriver till mig: knulla era mammor! Har ingenting att säga er! Min dialog till er går så här: jag fucking nockar er." - skrev han påtwitter.

I efterhand har Kartellsen-Sebbe raderat tweetsen om Jimmie Åkesson.

"Det är fantastiskt att se alla mordhot jag fått sen i går! Ville bara se vad ni gick för! Ursäktar för mitt språkval speciellt till Aron och pappa." -

STOCKHOLM. I januari skrev rapparen Sebastian Stakset på Twitter att han ville tortera Jimmie Åkesson med en avbitartång. Hotet polisanmäldes av partiledaren och Stakset utreds nu av Säpo. Fälls han för olaga hot riskerar han böter eller upp till ett år i fängelse.

Stakset har tidigare inte velat kommentera hoten, men i en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon berättar han att Twitterinlägget inte var menat som ett mordhot.

– Jag ville inte mordhota Jimmie Åkesson. Det är inte min agenda. Jag trodde inte ens när jag skrev det att Jimmie Åkesson skulle läsa det här. Jag var inte direkt beredd på tittarstormen. Jag uttrycker mig på ett speciellt sätt när jag är sne, säger han i Nyhetsmorgon.

Men trots det ångrar Stakset inte att han skrev inläggen.

– Jag menar, all publicitet är bra publicitet.

Jesper Börjesson: Men du skrattar lite åt det. Uppenbarligen har Jimmie Åkesson tagit det på allvar eftersom han polisanmält det.

– Ja, men jag måste skratta lite åt det. Jag har suttit på de här Säpoförhören och jag tycker bara att det är...jag menar, vi kan inte fly från det faktum att det sitter, kolla vad som hände på Utöya, kolla vad som hände med Peter Mangs. Det finns riktiga rasistdebatter att hålla i det här landet. Det har blivit lika uppmärksammat som mitt twitterinlägg, säger Stakset och fortsätter:

– Är det så att jag blir dömd för det här så får jag ta det. Det är inget mer med det. Jag har gjort det, jag erkänner att jag har gjort det och jag får stå mitt kast.

Kan det ligga dig i fatet?

– Ja, det är klart. Men samtidigt kan jag inte gå och be om ursäkt för något jag ogillar så hårt som Sverigedemokrater. Det har hänt, saker händer i livet och man måste ta sig vidare, säger han i Nyhetsmorgon.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.