Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rekordbeslag av amfetamin

- 08/01/2013, 15:44
Rikskriminalen släpper nu uppgifter om ett rekordbeslag av amfetamin i Helsingborg tidigare i november förra året. Bilden är från ett annat amfetaminbeslag.

Rikskriminalen släpper nu uppgifter om ett rekordbeslag av amfetamin i Helsingborg tidigare i november förra året. Bilden är från ett annat amfetaminbeslag.

BERTIL ERICSON / SCANPIX

Efter ett tidigare rekordbeslag av amfetamin i november förra året, släpper nu rikskriminalen uppgifter om tillsaget.

HELSINGBORG. Tidigare i november förra året beslagtogs ungefär 150 kilo amfetamin i Helsingborg vid ett tillslag, aslöjar nu rikskriminalen. Män från Malmö, Hässleholm och Helsingborg sitter nu häktade i utredningen, skriver Helsingborgs Dagblad.

De 150 kilo amfetaminet, som kom från Slovakien, var troligtvis tänkt för marknaden i Stockholm.

Amfetaminet anlände till Helsigborg i en lastbilstrailer och uppskattas ha ett värde på över 100 miljoner kronor. Jämfört med de 120 kilo amfetamin som beslagtogs av tullen under hela 2011 är detta ett rekordbeslag.

Drogerna ska ha tranpsorterats från Slovakien, via Tyskland och Danmark. Därefter har lastbilschauffören använt sig av Öresundsbron för att komma över till Sverige och vidare norrut mot Helsingborg. 

Slutdestinationen för amfetaminet tros vara marknaden i Stockholm och det var i samband med att narkotikan lastades om i Helsingborg som polisen slog till, efter att ha bedrivit spaning.

En 64-åring greps på plats och är nu misstänkt för grovt narkotikabrott. Senare i december greps en man från Hässleholm och två män från Malmö, skriver Helsingborgs Dagblad.