Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dödsförklarad vaknar till liv - anmäler sjukvårdens hantering

- 25/01/2013, 10:46 -

Flickvännen vädjade till sjukhuspersonalen att fortsätta återuppliva hennes pojkvän. Först efter att hon tjatat länge gav de med sig och han vaknade till liv.

Efter en dålig blandning av alkohol och tabletter slutademannen att andas. Flickvännen upptäckte att att han fått andningsstillestånd isömnen och tog honom till sjukhuset.

Efter en halvtimme kom en sjuksköterska ut till flickvännen i väntrummet och bed henne följa med in till den livlöse pojkvännen.

– Jagsåg på henne att det inte gått bra, säger flickvännen till nwt.se.

Pojkvännen låg stilla, med enfilt uppdragen till halsen. Då märkte flickvännen att han tog en andepust.Läkarna förklarade pusten med att ”kroppen bara gjorde sig av med koldioxid”, och att han var död.

Flickvännen insisterade dock på att återupplivningsförsöken skulle fortsätta och läkarna gav med sig. Till slut vaknade han, men allt varinte som förr.

Hans kroppsfunktioner är i dag inte återställda. Eftersom han varit utan andningshjälp inärmare fem minuter menar flickvännen att hans nuvarande fysiska och psykiskaproblem beror på sjukvårdens slarv.

– Min uppfattning är attskadorna uppkom då, säger sambon till nwt.

Nu har mannen anmält händelsentill socialstyrelsen

– Jag hoppas de bättrar sig och att det inte ska hända igen med någon annan. Då kanske de dör på riktigt, säger mannen till Värmlands folkblad .