Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hästkött även i IKEA-köttbullarna

- 25/02/2013, 11:55 -

AP

Tjeckiska inspektörer har hittat hästkött i de köttbullar som tillverkas i Sverige och säljs på IKEA.

Den hästköttsskandal som pågått under de senaste veckorna togs upp under måndagen möte mellan EU:s jordbruks- och fiskeministrar i Bryssel, när landsbygdsminister Eskil Erlandsson betonade detaljhandelns ansvar för köttproduktionen, det skriver Reuters. 

– Det kommer säkert att tas upp, behovet av att de aktörer som är i kedjan för egen del också gör kontroller, så att det inte bara är de officiella kontrollerna som görs. Kedjan har också ett ansvar - inte minst detaljledet som ju är närmast oss konsumenter, sade han. 

Det kommer mera

För en och en halv vecka sedan vid extrainsatta möten som Erlandsson också deltog i - togs mer kontroller upp när hästköttsskandalen exploderade. 

Ministrarna förväntas under måndagens möte bekräfta besult om det ska ske extra nogranna kontroller i framtiden angående köttets ursprung, enligt Reuters. 

UPPDATERADIkea stoppar nu all försäljning av köttbullar i Sverige efter larmet om hästkött i färsen, uppger IKEA för TT.