Den så kallade spårtjuven kommer nu att utlämnas.
1 av 2
Den så kallade spårtjuven kommer nu att utlämnas. - Foto: Foto: Scanpix/Montage
Spårtjuven stod länge och tittade på Johnny som var kraftigt berusad.
2 av 2
Spårtjuven stod länge och tittade på Johnny som var kraftigt berusad. - Foto: Efterlyst/TV3

Spårtjuven utlämnas till Frankrike

Den man som blivit känd som Spårtjuven, efter den uppmärksammade stölden i Stockholms tunnelbana, utlämnas nu till Frankrike där han misstänks för dråp.


Läs mer om fallet

 Nyheter24 har skrivit mycket om det uppmärksammade brottet bland annat här, här  och här.

Den 29-årige mannen misstänks för att ha knivhuggit en annan man i ryggen såpass allvarligt att han senare avled av sina skador och kommer att utvisas till Frankrike för att ställas inför rätta. Men först efter det att hans straff i Sverige är avtjänat, det beslutade Södertälje Tingsrätt i dag.

Lämnade småbarnspappan på spåret

Mannen var huvudpersonen i ett av förra årets mest uppmärksammade brottsfall i Sverige efter att först ha bestulit och sen lämnat småbarnspappan Johnny hjälplös på ett av spåren i Stockholms tunnelbana.

Det var efter att fallet uppmärksammades internationellt som en tevetittare i Frankrike tyckte sig känna igen mannen från en knivskärning i Paris i januari 2011.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.