Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man terroriserar kvinnor - ringer och ställer sexfrågor

- 15/04/2013, 07:30
Mannen ringer upp kvinnor och ställer sexfrågor.
1 av 2

Mannen ringer upp kvinnor och ställer sexfrågor.

Scanpix

Enligt polisen har två anmälningar inkommit – hittills.
2 av 2

Enligt polisen har två anmälningar inkommit – hittills.

HOLMBERG, HASSE

En man ringer runt till kvinnor och påstår att han gör en sexundersökning – på uppdrag av Socialstyrelsen. Men det rör sig om en bedragare och nu hoppas polisen att man ska få tag i mannen.

En man terroriserar just nu kvinnor i Sverige genom att ringa och ställa sexfrågor.

Mannen utger sig först för att ringa från SCB, Statistiska centralbyrån, på uppdrag av Socialstyrelsen.

Men vad som inledningsvis tycks vara en regelrätt tefefonundersökning – svänger sedan in i en utfrågning av sexuell karaktär.

Har infomerat polisen

På SCB är man medvetna om bedragaren.

– Det här är en person som har hållit på ett tag nu. Vi genomför aldrig några sexundersökningar, och om man är med i SCB:s undersökningar får man alltid ett brev hem först. Vi uppmanar alltid att man ska polisanmäla och vi har uppmärksammat polisen på detta, säger John Kling, på SCB:s presstjänst, till Barometern.

"Väldigt obehagligt"

Mannens rundringande har hittills resulterat i två polisanmälningar från två kvinnor i Kalmar. Men det finns drabbade i övriga delar av landet.

– Det är en mansperson som ringer. Han börjar ställa vanliga frågor, sen blir det frågor med sexuella anspelningar. Kvinnorna tycker att det har varit väldigt obehagligt, säger Anders Olsson, inre befäl vid Kalmarpolisen, till Barometern