Flickan utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Bland annat stoppade föräldrarna in elkablar i flickans mun.
1 av 6
Flickan utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Bland annat stoppade föräldrarna in elkablar i flickans mun. - Foto: Scanpix
Flickan har blivit utsatt för exorcism när föräldrarna försökt driva ut onda andar ur henne. Bilden är från filmen "The Last Exorcism film stills".
2 av 6
Flickan har blivit utsatt för exorcism när föräldrarna försökt driva ut onda andar ur henne. Bilden är från filmen "The Last Exorcism film stills". - Foto: Stella Pictures
Det finns böcker till präster som vill lära sig att utföra exorcism.
3 av 6
Det finns böcker till präster som vill lära sig att utföra exorcism. - Foto: Stella Pictures
Enligt uppgifter ska pappan tryckt in elkablar i flickans mun.
4 av 6
Enligt uppgifter ska pappan tryckt in elkablar i flickans mun. - Foto: Henrik Witt/AP/Scanpix
Borås har tidigare drabbats av ett liknande fall. Den 38-årige pappan i det fallet nekade till alla anklagelser om tortyr.
5 av 6
Borås har tidigare drabbats av ett liknande fall. Den 38-årige pappan i det fallet nekade till alla anklagelser om tortyr. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX
Försvarsadvokaten Jan Elgmark la även skulden på styvmamman i det fallet. Både mamman och pappan friades men domen har överklagats.
6 av 6
Försvarsadvokaten Jan Elgmark la även skulden på styvmamman i det fallet. Både mamman och pappan friades men domen har överklagats. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX

Rättegång inledd i nytt exorcismfall - flicka torterades med elkablar

Den tioåriga flickan anklagades för häxeri, fick elstötar, tvingades dricka urin och misshandlades medvetslös av sina två föräldrar. Nu har rättegången inletts.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Tidigare fall i Borås

Borås har tidigare drabbats av exorcismfall.

Under en längre tid utsattes en annan flicka för en långvarig tortyr av hennes pappa, styvmamma och två pastorer i Borås. 

Enligt uppgifter ska både den familjen, samt familjen inblandad i måndagen rättegång, ha gått hos den kontroversiella kristna församlingen The River i Borås. Men fallen har inte någon känd koppling trots att de påminner om varandra.

Borås tingsrätt frikände pappan, styvmamman och två pastorer. Men åklagaren Daniel Larson överklagade och snart väntas hovrättens dom, skriver Borås tidning. 

BORÅS. Under måndagen inleddes rättegången mot ett par i Borås som anklagas för att, genom misshandel, elstötar och isolering, ha försökt att driva ut onda andar ur sin dotter.

Tortyren ska ha pågått för fem-sex år sedan och flickan var då i tioårsåldern.

Men det var inte förrän 2011, då flickan hamnade på fosterhem, som grymma detaljer rörande föräldrarnas psykiska och fysiska misshandel avslöjades, vilket Nyheter24 tidigare har uppmärksammat

"Mamma höll fast benen"

Föräldrarna ska ha försökt att trycka in elkablar i dotterns mun och misshandlat henne så hårt att hon fick hjärnskakning och spydde blod.

Flickan ska även ha tvingats till att dricka en blandning av vatten, rengöringsmedel och sin egen urin.

På måndagens rättegång spelade rätten upp ljudupptagningar i vilka flickan berättar om när föräldrarnas försökte stoppa in en elkabel i hennes mun.

– Mamma höll fast benen, men jag rörde hela tiden på huvudet och så ringde telefonen och då avbröt dom, säger flickan på filmer som visades i Borås tingsrätt, skriver Borås tidning.

Fick ont och svimmade

I de timmeslånga video- och ljudupptagningarna berättar flickan om föräldrarnas tillvägagångssätt. 

– De kunde plötsligt bara komma in i rummet och börja slå mig. De sa att de skulle döda mig och kasta ut mig genom fönstret för att de fått nog av mig och mina onda andar.

En gång, efter att ha blivit misshandlad av sin pappa, hamnade flickan på sjukhus.

– Pappa slog mig typ överallt, jag fick så ont och svimmade. Så hördes ambulansen och när vi kom till sjukhuset spydde jag blod.

Väl där vågade hon inte avslöjade vad som egentligen hade hänt.

– Jag skulle säga att det var killar som slagit mig.

Tvivlar på flickans historia

Pappans advokat, Magnus Gabrielssonsäger till Borås tidning att mannen förnekar samtliga anklagelser.

– Det finns uppgifter i förundersökningen om att flickan har svårt att hålla sig till sanningen och hittar på. Och eventuellt kan hon också ha påverkats utifrån, tillägger Gabrielsson.

Flickan är omhändertagen av socialtjänsten och närvarar inte under rättegången.

Rättegången vid Borås tingsrätt väntas pågå i fem dagar.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/