Mannen är häktad misstänkt för mordförsök.
Mannen är häktad misstänkt för mordförsök. - Foto: Scanpix

Man i Eskilstuna häktad för politiskt mordförsök

Efter att slagsmål i början av maj var det nära att en 29-årig man miste livet. Politiska meningsskiljaktigheter är motivet bakom det våldsamma bråket.


ESKILSTUNA. I maj höll en 29-årig man på att mista livet efter ett slagsmål. En 19-årig man har häktats och är nu misstänkt för mordförsök, skriver Ekuriren.

19-åringen misstänks för att ha stuckit ner en politisk meningsmotståndare i Nyfors natten mellan den 4 och 5 maj. Det 19-åriga mannen ska ha varit på plats tillsammans med andra ur sin grupp. 

– De tillhör vad man brukar kalla en autonom gruppering, och de kom i luven på sina politiska motståndare och handgemäng uppstod, berättade Lars Franzell på polisens enhet för grova brott.

Mannen häktades idag men nekar till anklagelserna. Enligt polisen var det bara ren tur att offret överlevde attacken, skriver Ekuriren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

1 timme sedan
En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.