Fredag 14 Maj
Stockholm

Kvinnor trakasserade polisman – misstänks nu för nya hot

Kvinnorna dömdes för att ha trakasserat en polisman, nu är de misstänkta igen.
1 av 2
Kvinnorna dömdes för att ha trakasserat en polisman, nu är de misstänkta igen. Foto: Scanpix
Personen som har blivit trakasserad nu har varit inblandad i det tidigare fallet.
2 av 2
Personen som har blivit trakasserad nu har varit inblandad i det tidigare fallet. Foto: Scanpix

De två kvinnor som dödshotade och skickade grisnjurar till en polisman dömdes för trakasserier i februari. Men nu är kvinnorna misstänkta för ofredande igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om fallet

Kvinnorna ska bland annat ha skickat brev med grisnjurar och hotat med att ta parets barn.

Den 18-åriga tjejen ska också ha tänkt på att skära halsen av polismannen.

PITEÅ. I november rapporterade Nyheter24 om två kvinnor, 18 och 19 år gamla, som greps under stadsfestivalen "Piteå dansar och ler".  För att hämnas på polismannen, som grep kvinnorna, ska de bland annat ha skickat dödshot, ringt runt 100 telefonsamtal till honom och skickat grisnjurar till hans familjs hus. 

De åtalades för trakasserier.

– Jag ser inget slut på detta om de inte får hjälp. Det här är en sjukdom. Allt är som en film, en jävla fantasivärld. Det är ingen människa som har skrivit de här breven, sa polismannen då i rätten, enligt Piteå-Tidningen. 

Domen mot kvinnorna föll i februari i år. 19-åringen erkände men 18-åringen hävdade att hon inte har haft något med det här att göra. 

Misstänkta för nya trakasserier

Åklagaren yrkade på långa fängelestraff för kvinnorna, men båda dömdes till skyddstillsyn och samhällstjänst. Den 18-åriga kvinnan skulle också genomgå en samtalsbehandling inom psykiatrin.

Men nu är kvinnorna misstänka för nya trakasserier, denna gång för ofredande mot en person som var inblandad i den tidigare processen. Brottet är inte lika allvarligt som det tidigare men ett kontaktförbud har utfärdats.

– Anledningen till det är de tidigare domarna. Utan den bakgrunden hade det inte blivit något kontaktförbud, sa kammaråklgaren Marie Andersson, till NSD.

Kvinnorna nekar till brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela