Kvinnorna dömdes för att ha trakasserat en polisman, nu är de misstänkta igen.
1 av 2
Kvinnorna dömdes för att ha trakasserat en polisman, nu är de misstänkta igen. - Foto: Scanpix
Personen som har blivit trakasserad nu har varit inblandad i det tidigare fallet.
2 av 2
Personen som har blivit trakasserad nu har varit inblandad i det tidigare fallet. - Foto: Scanpix

Kvinnor trakasserade polisman – misstänks nu för nya hot

De två kvinnor som dödshotade och skickade grisnjurar till en polisman dömdes för trakasserier i februari. Men nu är kvinnorna misstänkta för ofredande igen.


Mer om fallet

Kvinnorna ska bland annat ha skickat brev med grisnjurar och hotat med att ta parets barn.

Den 18-åriga tjejen ska också ha tänkt på att skära halsen av polismannen.

PITEÅ. I november rapporterade Nyheter24 om två kvinnor, 18 och 19 år gamla, som greps under stadsfestivalen "Piteå dansar och ler".  För att hämnas på polismannen, som grep kvinnorna, ska de bland annat ha skickat dödshot, ringt runt 100 telefonsamtal till honom och skickat grisnjurar till hans familjs hus. 

De åtalades för trakasserier.

– Jag ser inget slut på detta om de inte får hjälp. Det här är en sjukdom. Allt är som en film, en jävla fantasivärld. Det är ingen människa som har skrivit de här breven, sa polismannen då i rätten, enligt Piteå-Tidningen. 

Domen mot kvinnorna föll i februari i år. 19-åringen erkände men 18-åringen hävdade att hon inte har haft något med det här att göra. 

Misstänkta för nya trakasserier

Åklagaren yrkade på långa fängelestraff för kvinnorna, men båda dömdes till skyddstillsyn och samhällstjänst. Den 18-åriga kvinnan skulle också genomgå en samtalsbehandling inom psykiatrin.

Men nu är kvinnorna misstänka för nya trakasserier, denna gång för ofredande mot en person som var inblandad i den tidigare processen. Brottet är inte lika allvarligt som det tidigare men ett kontaktförbud har utfärdats.

– Anledningen till det är de tidigare domarna. Utan den bakgrunden hade det inte blivit något kontaktförbud, sa kammaråklgaren Marie Andersson, till NSD.

Kvinnorna nekar till brott.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.