- Foto: Scanpix

Bombhotet mot Stockholms centralstation avblåst

Stockholms centralstation utsattes under fredagsförmiddagen för ett bombhot. Vid 13-tiden meddelade polisen att man inte längre ser hotet som allvarligt.


STOCKHOLM. Stockholmspolisen riktar stor uppmärksamhet kring Stockholms centralstation som bombhotats via ett anonymt telefonsamtal.

– Just nu kontrollerar vi centralstationen och vi letar efter en person, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen till Nyheter24.

Polisen planerar i nuläget inga avspärrningar eller liknande. 

– När det gäller hot finns det två lägen, antingen vidtar man åtgärder eller så säger man att det inte är någonting att bry sig om. Vi kan i nuläget inte vara säkra på att det inte är något att bry sig om – och då agerar vi, säger Lindgren.

Oklart hur allvarligt hotet är

Enligt Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen kom hotet in vid 10-tiden.

– Det ringde en anonym person och ställde vissa krav och framförde även vissa hot där centralstationen nämndes. I utgångspunkt av det har vi vidtagit åtgärder och gjort vissa kontroller och eftersök på stationen, säger han till Nyheter24.

Hur ser ni på hotet i nuläget?

– Det har inte framkommit något som styrker bilden av att det ska finnas någon substans i hotet. Men vi fortsätter att arbeta, säger Olsson.

Inga tåg är inställda och allting på stationen fungerar i nuläget som vanligt.

Uppdatering:

Vid 13-tiden åkte flera polisbilar från centralstationen och kort därefter meddelade polisen att polisinsatsen är avslutad. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.