Torsdag 18 Aug
Stockholm

Här är eleverna på Lundsbergs nya skola

Riksinternatets elever får gå i gymnasieskola i Karlstad.
1 av 3
Riksinternatets elever får gå i gymnasieskola i Karlstad. Foto: SCANPIX SWEDEN
Rektorn tillika verksamhetschefen Staffan Hörnberg sparkades på onsdagskvällen.
2 av 3
Rektorn tillika verksamhetschefen Staffan Hörnberg sparkades på onsdagskvällen. Foto: Brynje Lindström
Ann-Marie Begler, Skolinspektionens generaldirektör, meddelade att Lundsberg stängs i ett halvår.
3 av 3
Ann-Marie Begler, Skolinspektionens generaldirektör, meddelade att Lundsberg stängs i ett halvår. Foto: Faksimil SVT Play

Från och med nästa vecka är alla Lundsbergselever välkomna till Fria Läroverken i Karlstad. Det skriver Lundsberg i ett pressmeddelande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kampen mot Skolinspektionen

Lundsberg har överklagat Skolinspektionens beslut om att stänga skolan. Väljer förvaltningsrätten att upphäva beslutet kommer Lundsbergs stiftelse att återuppta undervisningen på Lundsberg.

KARLSTAD. Samtidigt som Lundsberg gör allt för att häva Skolinspektionens beslut om att stänga skolan har eleverna fått plats på ett nytt gymnasium. 

Det är Fria Läroverken i Karlstad som välkomnar Lundsbergseleverna. Eleverna kommer att bo kvar på internatet i Lundsberg, men studera vid Fria Läroverken. Något som Lundsbergs stiftelse menar är tillåtet eftersom studenternas boende ligger utanför Skolinspektionens tillsyn.

– Vi får träffa varandra igen och bo på hemmet, det känns jättebra. Men det är tråkigt att vi inte får använda själva skolan som ligger 20 meter från vårt hem. Nu måste vi i stället pendla till Karlstad en timme bort, säger eleven Arvid Janson till Expressen.

Ska utöka tryggheten

Stiftelsen hävdar att man tagit fram ett omfattande åtgärdsprogram för att förstärka tryggheten på det tidigare riksinternatet. Bland annat har skolans föräldraförening erbjudit sig att organisera en föräldrajour på varje elevhem dygnet runt på helgerna, det skriver skolan i ett pressmeddelande.

Den 28 augusti stängde Skolinspektionen riksinternatet Lundsberg på grund av den så kallade strykjärnsskandalen och flera tidigare händelser. Under en "nollning" brändes två elever med ett strykjärn. Efter skandalen sparkades skolans rektor Staffan Hörnberg

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.