Måndag 19 Apr
Stockholm

Blev fasttejpad på vägen – för 1 000 kronor

En glad polis och en glad uppdatering.
1 av 4
En glad polis och en glad uppdatering. Foto: Faksimil Facebook
Inlägget som gjorde succé.
2 av 4
Inlägget som gjorde succé. Foto: Faksimil Facebook
Mannen fick 1 000 kronor för att sitta upptejpad i en kvart.
3 av 4
Mannen fick 1 000 kronor för att sitta upptejpad i en kvart. Foto: Facebook
Polisens uppmaning.
4 av 4
Polisens uppmaning. Foto: Faksimil Facebook

Varför låter man sig bli upptejpad halvnaken på Huddingevägen mitt i natten? Jo, för att få 1 000 kronor av sina skrattande vänner.

– Gissningsvis hade han druckit några droppar alkohol, säger Reine Berglund, yttre befäl vid Huddingepolisen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Uppmaning från polisen

Förutom att man just den här gången tyckte att det hela var roligt skriver polisen att man gärna skulle se att folk tänkte till en extra gång.

"Liknande saker som detta, kidnappningar vid svensexor för att nämna något, kan föranleda riktigt stora pådrag, både från polis och andra. De resurserna behövs med all säkerhet på annan plats."

HUDDINGE. Han hittades halvnaken och fasttejpad på Huddingevägen. Något som drog ner 30 000 likes och 3 800 delningar på Huddingepolisens Facebooksida. Nu avslöjar polisen varför mannen tejpades upp i stolpen.

– Han hade slagit vad med sina kompisar om 1 000 kronor. När polispatrullen kom dit stod de och skrattade bredvid. Han fick en tusenlapp för att sitta upptejpad i en kvart, säger Reine Berglund, yttre befäl vid Huddingepolisen till Nyheter24.

Fick hjälp ner av polisen

Polisen larmades till platsen efter att flera oroliga bilister befarat att mannen blivit utsatt för brott. Men något brott rörde det sig alltså inte om – även om det hela inte var helt smärtfritt för mannen.

– Han ville ju tjäna de här pengarna. Men det såg inte speciellt skönt ut och patrullen fick hjälpa honom ner. Gissningsvis hade han druckit några droppar alkohol, säger Berglund.

Befarar copycats efter succén

Polisens bild har hyllats på Facebook samtidigt som kritiker menar att polisen gjort mannen till åtlöje. Det är dock kritik Berglund tar lätt på.

– Han tyckte det var skoj och gick med på att ta ett kort. Men herregud vilken fart det tog på Facebook, det hade jag inte väntat mig, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas bara inte att det här leder till massa copycats som tror att de ska läggas upp på polisens Facebooksida – det här var första och enda gången.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela