Lyxö reas ut för 19 miljoner – nu kan en svensk kändis nappa

- 24/09/2013, 11:20 -
Bläddra vidare i bildspelet för att se hela huset.
1 av 14

Bläddra vidare i bildspelet för att se hela huset.

2 av 14

3 av 14

4 av 14

5 av 14

6 av 14

7 av 14

8 av 14

9 av 14

10 av 14

11 av 14

12 av 14

13 av 14

14 av 14

Mäklare har försökt att sälja lyxön utanför Öland i flera år. Nu kan en svensk kändis lägga vantarna på fyren som kostar 19 miljoner kronor.

– Man måste hitta någon som tycker att det är en kul grej att ha något som ingen annan har, säger mäklaren.

ÖLAND. Mitt i havet utanför Öland ligger den – en alldeles egen ö med en fyr som har åtta rum och en boplats på 560 kvadratmeter. Lägg därtill en helikopterplatta, relaxavdelning och ett eget vattenreningsverk.

Ändå har lyxön varit näst intill omöjlig att sälja. Först ut var stjärnmäklaren Fredrik Eklund som lade ut huset för 44 miljoner kronor. Sedan har mäklaren Pontuz Löfgren försökt sälja fyren i över ett år utan att lyckas – trots att priset sänkts till 19 miljoner.

– Det är klart att det är svårsålt. Man måste hitta någon som har de här pengarna och tycker att det är en kul grej att ha någonting som ingen annan har. Man brukar prata om havsutsikt. Här får man landutsikt först på fjärde våningen, säger Löfgren till Nyheter24.

En svensk kändis tittar på huset

Ägarna har tidigare använt ön som hotell, restaurang och uthyrningsobjekt för konferenser och bröllop. De senaste åren har dock fyren fungerat som sommarhus. Det är självförsörjande på el och har ett eget vattenreningsverk.

Löfgren avslöjar att man nu gjort en omstart och har tre intressenter.

– Vi hoppas faktiskt på ett avslut snart.

Pratar vi om några kändisar?

– En utav dem är en rätt så välkänd svensk. Mer kan jag inte säga. 

Vad med fyren har du fastnat för när du varit där?

– Det är att man är mitt i naturens element. Det ligger mitt ute i havet samtidigt som man har alla bekvämligheter som fullt trådlöst bredband och så vidare. Man kan göra allt från att åka vattenskoter till lerduveskytte.