En av förklaringarna är att sexlusten skiljer sig åt.
1 av 2
En av förklaringarna är att sexlusten skiljer sig åt. - Foto: Scanpix
Vad tycker du om ditt eget sexliv? Kommentera!
2 av 2
Vad tycker du om ditt eget sexliv? Kommentera! - Foto: Scanpix

Ny undersökning visar: Män vill ligga oftare – kvinnor vill ligga bättre

Bara varannan svensk är nöjd med sitt sexliv. Kvinnorna vill ha fler orgasmer medan männen anser att de ligger för sällan. Det visar RFSU:s nya undersökning Kådiskollen.


Undersökningen

Kådiskollen är en riksrepresentativ och statistiskt säkerställd undersökning som genomförts av företaget NORM (Norm Research & Consulting AB) på uppdrag av RFSU.

Totalt deltog 4 325 personer mellan 15 och 65 år i undersökningen. I undersökningen efterfrågades bakgrundsvariablerna ålder, kön, civilstånd och kondomanvändning.

Läs mer här.

SVERIGE. Sex är viktigt för svenskarna – men det är långt ifrån alla som är nöjda med sina sexliv.

RFSU:s nya undersökning Kådiskollen visar att en fjärdedel av svenskarna är direkt missnöjda med sina sexliv. Anledningarna till missnöjet skiljer sig dock rejält mellan män och kvinnor. Kort sagt så vill män ligga oftare medan kvinnor vill ha bättre sex.

Hela 17 procent av kvinnorna uppger nämligen att de sällan eller aldrig får orgasm. Ett problem som endast existerar hos 1 procent av männen. 

Brist på sexlust – en förklaring

Däremot anser 58 procent av männen att de har för lite sex för att kunna vara helt nöjda med sina sexliv. Den andelen är bland kvinnor endast 34 procent. 

Anledningarna till att man har för lite sex är olika. 39 procent svarar att de inte har en partner att ha sex med. En annan förklaring är att sexlusten skiljer sig åt. Var tredje kvinna och 13 procent av männen anser att deras brist på lust gör att sexlivet inte lever upp till förväntningarna.

– Skönt sex ökar oddsen för att själva frekvensen ska öka. Den gemensamma upplevelsen blir starkare och bättre om båda känner njutning. Vill man ha sex oftare kan ett tips vara känna av när förutsättningarna för sex är som bäst genom att vara uppmärksam på vad partnern gillar, säger Pelle Ullholm, sexualupplysare på RFSU.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!