Vännerna kämpar – för att Laziz ska få stanna

- 21/10/2013, 17:06 -
Laziz ska utvisas från sverige
1 av 4

Laziz ska utvisas.

Privat

Mannen ska utvisas
2 av 4

Laziz är en mycket lovande boxare.

Privat

Utvisning
3 av 4

Klasskamrater till vännen som ska utvisas

Privat

Utvisning
4 av 4

Uppmaningen som Laziz vänner sprider i sociala medier.

Privat

Trots att han har bott i Sverige i mer än fem år så ska Laziz Sharifov utvisas från landet – till en i högsta grad osäker framtid.

FLEN. Migrationsverket har bestämt sig: 18-årige Laziz Sharifov ska ut ur landet – trots att han har bott i Sverige i över fem år. Något som hans vänner och klasskamrater inte är beredda att ställa upp på.

Facebooksidor har skapats, man har satt igång en namninsamling och på Twitter och Instagram jobbar man med hashtaggen #låtlazizstanna.

Kommer att demonstrera

Och man tänker inte nöja sig med att bara reagera på nätet.

– Vi kommer att försöka anordna en demonstration utanför Migrationsverket i Solna, säger Laziz klasskamrat Emilia Lennmalm till Nyheter24 och fortsätter:

– Då kommer vi att försöka lämna över vår namninsamling också. 

Något som också nått Laziz som nu sitter i förvar i Flen.

– Det känns bra, jag blir glad. Det är så många som bryr sig, säger han till Nyheter24.

"Kanske hamnar i fängelse"

Annars är hans sinnesstämning av givna skäl ganska skiftande. Han sitter själv i Flen, även om hans familj också ska avvisas. När kallelsen till ett möte på Migrationsverket kom var det nämligen bara Laziz som kunde gå. Han mamma var på sjukhus, där hon hade sällskap av hans storebror, och hans lillebror hade viktiga lektioner i skolan. Så Laziz gick själv, fick beskedet att han skulle avvisas och nu sitter han inlåst ensam i Flen.

Han berättar att han är orolig och mår illa.

– Jag är orolig för vad som kommer att hända med familjen. Vi har inga pass eller någonting och kanske hamnar i fängelse. Vi har ingenstans att bo och inga jobb. Jag vet inte vad som kommer att hända men jag vet att det inte kommer att bli bra, säger han till Nyheter24.