Polisen har spärrat av bostaden och kommer fortsätta den tekniska undersökningen under måndagen.
1 av 3
Polisen har spärrat av bostaden och kommer fortsätta den tekniska undersökningen under måndagen. - Foto: TT BILD
Rånarna fick med sig värdesaker och parets hund.
2 av 3
Rånarna fick med sig värdesaker och parets hund. - Foto: TT BILD
Rånarna rusade in i sovrummet och började slå kvinnan i huvudet.
3 av 3
Rånarna rusade in i sovrummet och började slå kvinnan i huvudet. - Foto: TT BILD

Rånare misshandlade par och stal hund

Tjuvar bröt sig in hos ett ungt par, misshandlade och stal. Polisen: "De tar till och med med sig hunden".


Stal chihuahua

Nyheter24 har tidigare rapporterat om ett fall där rånare misshandlade en kvinna i Göteborg och stal hennes chihuahua

Kvinnan tog därefter hjälp av programmet Efterlyst för att försöka få tillbaka sin älskade hund.

MOTALANatten till måndagen blev ett ungt par rånade och brutalt misshandlade i sitt eget hem. Tjuvarna fick med sig värdesaker, pengar, bilnycklar och parets hund.

– De rusar in i sovrummet och slår henne i huvudet. Sedan frågar de efter värdesaker, och får bland annat med sig någon plånbok och parets bilnycklar. De tar till och med med sig hunden, säger William Ring, stationsbefäl i Motala, till Norrköpings Tidningar.

Krossade altandörren

Paret vaknade av att någon krossade rutan till altandörren och därefter bröt sig in i lägenheten. Mannen flög upp ur sängen och ut i vardagsrummet där han möttes av tre eller fyra personer som kastade sig över honom och började sparka och slå. 

– Han blir då slagen och sparkad, och även skuren med något så att han börjar blöda mycket kraftigt från ena axeln. Han säger sig inte ha sett någon kniv, men han var nog så fylld av adrenalin att han inte var helt med på vad som hände, säger Ring.

Därefter ska rånarna ha rusat in i sovrummet och börjat slå kvinnan i huvudet. De ska ha frågat efter värdesaker och sedan försvunnit från lägenheten med bilnycklar, plånbok och parets hund.

Inga spår efter rånarna

Trots att polisen under natten haft flera patruller på plats i området har man ännu inte kunnat finna några spår efter rånarna, men säger till Norrköpings Tidningar att man har goda förhoppningar om att kunna lösa fallet. Bostaden har spärrats av och polisen kommer att arbeta vidare med förhör och tekniska undersökningar under dagen.

Det rånade och misshandlade paret, som båda är i 20-års åldern, är inte kända av polisen sedan tidigare. Paret fördes till sjukhus och ska ha klarat sig undan allvarligare skador. 


Vet du mer? Skicka till tips@nyheter24.se

Ran
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.