Söndag 25 Jul
Stockholm

"Ett rent sexobjekt" – Malmökrog fälls för halvnaken vampyr

Den fällda reklambilden.
Den fällda reklambilden. Foto: Faksimil Facebook

Krogen Victors i centrala Malmö har fällts för sexistisk reklam. En halvnaken vampyr skulle marknadsföra deras Halloweenfest i höstas.

Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sökte "sköna servitriser"

I ett liknande fall fälldes till slut skolpolitikern Nicklas Platow för en jobbannons där han sökte "sköna servitriser" till sin restaurang. Bilden visade endast ett par nakna kvinnoben, iförda ett par korta jeanshorts och klackar.

– Det gäller att sticka ut, det är svårt att profilera sig sig med ett par mysbxyor, sa Platow till Nyheter24.

"Kränkande för kvinnor i allmänhet".

Det menar Reklamombudsmannen att marknadsföringen för krogen Victors Halloweenfest i höstas var. På bilden som lagts ut på företagets Facebooksida sågs en kvinna som skulle föreställa en vampyr. Hennes klänning var uppknäppt så att man såg hela ryggen och halva hennes rumpa.

"Ett rent sexobjekt"

Reklamen anmäldes och nu har den alltså fällts.

"Genom pose och det faktum att till hälften avklädd framställs hon som ett rent sexobjekt på ett sätt som är kränkande för kvinnor i allmänhet. Reklamen är därför könsdiskriminerande", skriver reklamombudsman Elisabeth Trotzig i beslutet.

Sveriges Kvinnolobby anmälde

Bakom anmälan stod organisationen Sveriges Kvinnolobby, som arbetar för att stärka kvinnors position i samhället.

"Det finns ingen logiskt koppling i att hon är så pass avklädd och sexualiserad då hon ska föreställa en vampyr och göra reklam för en halloweenfest på en restaurang", skrev organisationen i anmälan.

Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela