Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fars dag-reklam fälls: "Anspelar på incest"

Fälls av reklamombudsmannen. (OBS. Genrebild)
1 av 1

Fälls av reklamombudsmannen. (OBS. Genrebild)

FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Nyheter | 14/01/2014 14:48

En underklädesbutik i värmländska Sunne fälls nu av reklamombudsmannen efter en incestuös fars dag-reklam.

SUNNE”Överraska far med något underbart till fars dag”. Så gjorde en underklädesbutik reklam inför fars dag, kompletterat med en bild på en kvinna i i vita spetstrosor och en vit bh.

"Anspelar på incest"

Något som inte är okej. Det hela anmäldes till reklamombudsmannen av Sveriges Kvinnolobby, som i sin anmälan skrev att reklamen "anspelar på incest" och "att kvinnors sexualitet är till förfogande för att ge bort".

Reklamombudsmannen håller till viss del med. Man gör förvisso bedömningen att reklamen inte "framställer kvinnan som ett sexobjekt på ett sätt som är kränkande för kvinnor i allmänhet". 

"Framstår som stötande"

Däremot skriver man att reklamen "framstår som stötande i och med traditionen att barn ger presenter till sin pappa på fars dag". Man gör alltså bedömningen att det hela är stötande.

Butiken själva håller, föga förvånande, inte med utan anser att incestkopplingen bara är möjlig att göra om man har en "patologisk sexualsyn".