Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mille Markovic mördad i Stockholm

Mille Markovic.
1 av 2

Mille Markovic.

SVEN LINDWALL / XP / SCANPIX

Mille Markovic blev 52 år gammal.
2 av 2

Mille Markovic blev 52 år gammal.

Janerik Henriksson / SCANPIX

Nyheter | 23/01/2014 19:58

På torsdagskvällen sköts en känd kriminell man ihjäl med fyra skott i Stockholmsförorten Ulvsunda. Den avlidne är den före detta porrklubbskungen Mille Markovic.

STOCKHOLM. Mille Markovic, som blev rikskänd i samband med boken "Den motvillige monarken", har skjutits till döds i Ulvsunda utanför Stockholm.

Enligt Aftonbladet sköts den före detta porrklubbskungen med fyra skott i huvudet och polisen jagar just nu två misstänkta gärningsmän. Dessa ska ha lämnat platsen i en vit Toyota Corolla.

– Nu gör vi det vi alltid gör vid grövre brott: spärrar av, försöker fånga upp vittnen, tekniker är på gång och så har vi upprättat en del spärrplatser, säger Lars Byström, polisens presstalesman, till Aftonbladet.

Greps efter mordförsök förra året

Markovic har de senaste åren varit inblandad i flera brottsutredningar. I juni förra året greps han misstänkt för anstiftan till mordförsök efter en skottlossning mot strippklubben Privé i Stockholm.  Detta efter ett bråk om ägandeskapet gällande klubben. I december åtalades han för våldtäkt.

Markovic var sedan tidigare dömd för bland annat misshandel, skattebrott och vapenbrott.

Mille Markovic blev 52 år gammal.