Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10-åring hjälteförklaras – räddade livet på 80-åring

- 30/01/2014, 13:14 -
Tioårige Danny DiPietro hyllas som hjälte.
1 av 3

Tioårige Danny DiPietro hyllas som hjälte.

faksimil: ABC

Dannys mamma Dawn DiPietro var den som larmade räddningstjänst.
2 av 3

Dannys mamma Dawn DiPietro var den som larmade räddningstjänst.

faksimil: ABC

Garaget där 80-åriga Kathlen St. Onge låg i två och en halv timme.
3 av 3

Garaget där 80-åriga Kathlen St. Onge låg i två och en halv timme.

faksimil: ABC

En tioårig pojke från Michigan, USA, hyllas nu som hjälte efter att han noterat något märkligt på vägen hem – och på så vis räddat livet på en 80-årig kvinna.

USA. Tioårige Danny DiPietro var tillsammans med sin pappa på väg hem från en ishockeymatch när han såg något konstigt i ett garage. 

– Det var sent på kvällen och jättekallt ute och garagedörren var öppen. Någonting kändes fel, sa Danny DiPietro till ABC.

Danny kunde inte se vad det rörde sig om men när han kom hem tjatade han på sin mamma Dawn att hon skulle gå och se efter vad det var, vilket hon också gjorde.

Och det var tur att hon gjorde det. 

Det visade sig vara 80-åriga Kathleen St. Onge som ramlat omkull på en isfläck i det öppna garaget. Oförmögen att ta sig upp på benen igen hade hon legat hjälplös i den bitande kylan i två och en halv timme.

Levde ensam

Michigan har den senaste tiden haft rekordkallt med temperaturer på under 30 minusgrader. Kathleen St. Onge levde ensam och i två och en halv timme hade den gamla kvinnan legat hjälplös i den bitande kylan innan Danny DiPietro noterade henne.

Dannys mamma rusade hem för att ringa efter hjälp samtidigt som hon skickade pappan i familjen med filtar till kvinnan för att värma henne under tiden.

Hjälpen var snabbt på plats och kvinnan kunde föras till sjukhus där hon behandlades för nedkylning.

Se ett nyhetsinslag om hjälten här: