Tonårsgänget lurade sexköpande män.
1 av 3
Tonårsgänget lurade sexköpande män.
De möte upp männen de stämt träff med men utdelade inga sexuella tjänster.
2 av 3
De möte upp männen de stämt träff med men utdelade inga sexuella tjänster. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Istället pressade de männen på pengar.
3 av 3
Istället pressade de männen på pengar. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tonåringar krävde pengar från sexköpare

Männen trodde att de köpte sex av skolflickor men i själva verket gav de sig in i en utpressningshärva.


Tomater eller sex?

Läs om mannen som skulle köpa sex. 

Eller skulle han köpa tomater?

MALMÖ. Två killar och en tjej i övre tonåren åtalas för utpressning efter att ha lurat sexköpande män. Ytterligare en flicka var inblandad, men hon har släppts då hon bara var 15 år gammal.

De fyra ungdomarna fick kontakt med sina offer genom annonser på nätet.

Ett tomt grönområde

De olika männen som bestämde träffar med flickan mötte en av tjejerna på ett tomt grönområde i Malmö. När de hade lämnat över pengarna, mellan 1000-2000 kronor, till flickan bjöds de dock inte på några sexuella tjänster.

I stället sprang de två killarna i ligan fram och skrämde bort de sexköpande männen som lämnade platsen snabbast möjligt.

Hade adresser

Det slutade inte där för de utsatta männen. Tonåringarna hade kvar sexköparnas mejladresser och använde sig sedan av dessa för utpressning.

De hotade med att berätta för männens fruar om de inte betalade mer pengar och kraven på summorna ökade varje gång. Tillslut fick tre av de män som utsatts nog och tog kontakt med polisen.

– Men troligtvis rör det sig om många fler. Det brukar vara ett mycket stort mörkertal när det gäller den här typen av händelser. Men vi hoppas att fler ska höra av sig, säger Glen Sjögren som är chef för ungdomsroteln i Malmö till Skånskan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.