Några av mannens meddelanden. Till höger: Genrebild.
Några av mannens meddelanden. Till höger: Genrebild. - Foto: Polisen / TT

Ofredade sex grannar på Facebook: "Komma över dina bröst"

En 24-årig man i Göteborgsområdet åtalas för sexuellt ofredande efter Facebookkonversationer med flera olika äldre kvinnor. Samtliga bor i samma bostadsområde.


Maxstraffet: Två års fängelse

Ur Brottsbalken 6 kap § 10: 

"Den som, i annat fall än som avses förut i detta kapitel, sexuellt berör ett barn under femton år eller förmår barnet att företa eller medverka i någon handling med sexuell innebörd, döms för sexuellt ofredande till böter eller fängelse i högst två år. Detsamma gäller den som blottar sig för någon annan på ett sätt som är ägnat att väcka obehag eller annars genom ord eller handlande ofredar en person på ett sätt som är ägnat att kränka personens sexuella integritet."

GÖTEBORG. "Hade gärna velat komma över dina vackra bröst". "Du är så sexig så jag blir så kåt. Har du inte märkt att jag har haft stånd när vi varit nere i lokalen".

Det är två citat hämtade ur Facebookkonversationer mellan en 24-årig man i Göteborg och flera äldre kvinnor. Gemensamt för kvinnorna är att de bor i samma bostadsområde som mannen.

"Du måste söka hjälp"

På onsdagen åtalades 24-åringen för sexuellt ofredande mot sex olika kvinnor. Det rör sig om saker han skrivit till kvinnorna och i vissa fall deras partners på Facebook under drygt två års tid.

Enligt polisens förundersökning har mannen skrivit ofta till kvinnorna och vid vissa tillfällen börjat skriva grova sexuella anspelningar och liknande. Skärmdumpar från det sociala nätverket visar bland annat hur han skrivit till en av kvinnornas man.

Där berättar 24-åringen om hur han vill ha sex med flera personer i mannens närhet – bland annat hans syster och unga tjejer som bor på samma gård.

"Du måste söka hjälp", skriver mannen till 24-åringen innan han avslutar konversationen.

"Vilken idiot jag är"

I förhör erkänner den åtalade. Han berättar att det varit dumt gjort av honom och att han fått en "blackout". Förhöret fick vid ett tillfälle avbrytas när 24-åringen brast i gråt och sa:

– Vilken idiot jag är.

Enligt en av de sex kvinnorna ska 24-åringen ha fotat minderåriga tjejer på gården när de solat på sommaren, något mannen tillbakavisar i förhör.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.