Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ofredade sex grannar på Facebook: "Komma över dina bröst"

Några av mannens meddelanden. Till höger: Genrebild.
1 av 3

Några av mannens meddelanden. Till höger: Genrebild.

Polisen / TT

Ur polisens material.
2 av 3

Ur polisens material.

Faksimil

Ur en konversation med en av kvinnornas man.
3 av 3

Ur en konversation med en av kvinnornas man.

Faksimil

Nyheter | 27/02/2014 13:23

En 24-årig man i Göteborgsområdet åtalas för sexuellt ofredande efter Facebookkonversationer med flera olika äldre kvinnor. Samtliga bor i samma bostadsområde.

GÖTEBORG. "Hade gärna velat komma över dina vackra bröst". "Du är så sexig så jag blir så kåt. Har du inte märkt att jag har haft stånd när vi varit nere i lokalen".

Det är två citat hämtade ur Facebookkonversationer mellan en 24-årig man i Göteborg och flera äldre kvinnor. Gemensamt för kvinnorna är att de bor i samma bostadsområde som mannen.

"Du måste söka hjälp"

På onsdagen åtalades 24-åringen för sexuellt ofredande mot sex olika kvinnor. Det rör sig om saker han skrivit till kvinnorna och i vissa fall deras partners på Facebook under drygt två års tid.

Enligt polisens förundersökning har mannen skrivit ofta till kvinnorna och vid vissa tillfällen börjat skriva grova sexuella anspelningar och liknande. Skärmdumpar från det sociala nätverket visar bland annat hur han skrivit till en av kvinnornas man.

Där berättar 24-åringen om hur han vill ha sex med flera personer i mannens närhet – bland annat hans syster och unga tjejer som bor på samma gård.

"Du måste söka hjälp", skriver mannen till 24-åringen innan han avslutar konversationen.

"Vilken idiot jag är"

I förhör erkänner den åtalade. Han berättar att det varit dumt gjort av honom och att han fått en "blackout". Förhöret fick vid ett tillfälle avbrytas när 24-åringen brast i gråt och sa:

– Vilken idiot jag är.

Enligt en av de sex kvinnorna ska 24-åringen ha fotat minderåriga tjejer på gården när de solat på sommaren, något mannen tillbakavisar i förhör.