Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Protesterade mot strippklubb – blev attackerade av killgäng

Föreningen Unga feminister attackades när de genomförde en fredlig aktion.
1 av 2

Föreningen Unga feminister attackades när de genomförde en fredlig aktion.

Privat/Unga feminister

De protesterade mot den nyöppnade strippklubben.
2 av 2

De protesterade mot den nyöppnade strippklubben.

Privat

Nyheter | 02/03/2014 17:37

Den feministiska föreningen, Unga feminister, blev attackerade och utsatta för våld när de genomförde en fredlig manifestation mot en strippklubb i Huskvarna.
– De skrek och ifrågasatte vår aktion, säger en aktiv medlem, till Nyheter24.

HUSKVARNA. Drygt 30 medlemmar ur Unga feminister i Jönköping hade samlats i Huskvarna för att genomföra en fredlig manifestation mot den nyöppnade strippklubben i Huskvarna, skriver Jönköpingsposten.

Med hjälp av flygblad skulle de försöka övertyga ägaren och besökare att inte besöka klubben samt stödja verksamheten som de upplever som sexistisk.

Attackerades av män

De hann stå utanför klubben i en timme när de blev attackerade av ett gäng.

– Det kom ett gäng grabbar som inte var över 30 år gamla, skrek och ifrågasatte vår aktion, säger en aktiv medlem ur Unga feminister, som vill vara anonym, till Nyheter24.

Allt gick snabbt och en person blev skadad och fick föras till sjukhus.

– De gick bara fram och drog tag i en kille som stod vid oss. De blev våldsamma och slagsmål utbröt, men vi lyckades dra isär dem och det blev lugnt sen. Personen fick åka in till sjukhus.

Därefter lämnade männen och gick in i strippklubben.

"Underliggande oro"

I veckan kommer Unga feminister att sätta sig och diskutera fram hur de ska gå vidare och vad de kan göra för att minimera risken för att liknande saker ska hända.

– Det ligger en underliggande oro att de här männen känner igen en, men man hoppas ju inte det. Det är värt att kämpa för en bättre värld men man ska göra det på rätt sätt så att inte någon utsätts för skada, säger kvinnan och fortsätter:

– Konsekvensen av detta blev inte avskräckande, snarare så blir vi bara mer försiktiga och starkare.